Hiburan

[VIDEO] Emosi Duet Bersama Stacy, Akim Dedah Kisah Sebalik Lagu ‘Getaran Jiwa’

[VIDEO] Emosi Duet Bersama Stacy, Akim Dedah Kisah Sebalik Lagu ‘Getaran Jiwa’

Sharing is caring!

Kehangatan Konsert Mentor Milenia minggu ke-7 masih lagi terasa sehingga kini. Dengan tema duet, kesemua lapan peserta telah menampilkan persembahan yang terbaik bersama artis jemputan masing-masing demi melayakkan diri ke peringkat seterusnya. Namun nasib tidak menyebelahi protege Akim Ahmad iaitu Ryan Que apabila diumumkan sebagai peserta yang tersingkir selepas melalui ‘Battle Penyingkiran‘ minggu lepas.

BACA: [VIDEO] Duet Bersama Neeta Menangi Hati Juri, Ernie Dipuji Pandai Didik Yazrul

Pembukaan konsert daripada Akim & Stacy

Selain nyanyian daripada para peserta, persembahan pembukaan daripada Akim dan Stacy nyata tidak kurang hebatnya. Kedua-dua individu yang dicungkil bakatnya menerusi sebuah program realiti ini telah menyanyikan sebuah lagu daripada Allahyarham Tan Sri P. Ramlee berjudul ‘Getaran Jiwa’. Dengan iringan piano sebagai muzik latar, persembahan suami dan isteri ini turut mendapat tepukan gemuruh daripada penonton di studio.


[VIDEO] Emosi Duet Bersama Stacy, Akim Dedah Kisah Sebalik Lagu ‘Getaran Jiwa’

Saya teringin sangat nyanyikan – Akim Ahmad

Menerusi posting terbaharu di Instagram, Akim ada menyatakan simboliknya lagu ‘Getaran Jiwa’ itu terhadap karier nyanyiannya. Ujarnya, Ahad lalu telah menjadi salah satu detik terindah dalam hidupnya kerana dapat menyampaikan lagu tersebut bersama isteri tersayang. Tambahan lagi, dia sudah lama menyimpan hasrat untuk menyanyikannnya kerana beranggapan ia sebagai satu lagu yang melambangkan industri muzik tanah air. Malah, lagu itu juga tidak mudah untuk dinyanyikan.

View this post on Instagram

Lagu GETARAN JIWA merupakan sebuah karya masterpiece yang teringin sangat saya nyanyikan. Semalam merupakan anatara hari yang indah bila dapat menyanyikan lagu yang sangat ikonik ini, dan boleh dikatakan seperti lagu rasmi untuk muzik tanah air kita. Lebih-lebih lagi bersama orang yang tersayang dan orang yang sangat hebat menyanyi lagu pop mahupun balada, @stacyanam dan bersama pemuzik handalan abang @faizaluzir , memang puaslah nyanyian tu bila berganding dengan abang lok u, thank you sifu. Serious cakap, lagu ini antara lagu yang bukan senang untuk dinyanyikan. GETARAN JIWA….. MELANDA HATIKU….. Apa pun, semalam sedih juga bila diakhir program @mentormilenia seorang protege saya, @muzikryanque tersingkir. Apa pun, saya yakin Ryan mempunyai bakat yang besar dan diperlukan dalam industri. #TeamAkim #mestilahalright

A post shared by Akim Ahmad (@akimahmad) on

Terkesan dengan penyingkiran Ryan

Dalam masa yang sama, Akim turut meluahkan rasa sedih dengan penyingkiran protegenya dalam saingan Mentor Milenia Ahad lalu. Biarpun begitu, dia tetap percaya dengan bakat yang dimiliki pemuda itu dalam persada muzik tanah air.


[VIDEO] Emosi Duet Bersama Stacy, Akim Dedah Kisah Sebalik Lagu ‘Getaran Jiwa’

Sumber: Instagram Akim Ahmad


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Facebook

Telegram