[VIDEO] Duet Bersama Neeta Menangi Hati Juri, Ernie Dipuji Pandai Didik Yazrul

Malam tadi, program pencarian bakat baru iaitu Mentor Milenia 2019 minggu ketujuh telah melabuhkan tirainya dengan menyaksikan lapan protege masih lagi berentap untuk melayakkan diri ke peringkat seterusnya. Namun nasib tidak menyebelahi anak didik kepada Akim Ahmad iaitu Ryan Que apabila diumumkan sebagai protege yang terpaksa disingkirkan. Dengan tema duet, kesemua peserta telah menampilkan persembahan terbaik bersama penyanyi jemputan masing-masing.

BACA: [VIDEO] Nyanyian Apex Dipuji Ramai, Sampai Faizal Tahir Pun Sanggup Jadi Mentor

Duet Yazrul & Neeta dipuji

Selain Aedy Kama yang dinobatkan sebagai Juara Mingguan, nyanyian duet daripada Yazrul Areep dan Neeta juga antara yang mendapat perhatian ramai. Protege kepada Ernie Zakri itu telah menyampaikan sebuah lagu yang dipopularkan oleh Wany Hasrita bersama Datuk Jamal Abdillah berjudul ‘Belenggu Rindu’. Meskipun Yazrul sering dikritik kerana sifat pemalu, tetapi dia tampak berbeza pada minggu ketujuh ini sehingga turut menerima pujian daripada pihak juri.

“Ini persembahan Yazrul paling baik” – Altimet

Mengulas lanjut mengenai persembahannya, Altimet beranggapan malam tadi merupakan persembahan terbaik daripada peserta kelahiran Sarawak itu. Jelasnya, Yazrul berjaya mengawal sikap malu serta berjaya menggunakan pentas dengan baik biarpun ada sedikit kekurangan daripada segi eye contact bersama rakan duet. Akan tetapi, Altimet menegaskan dia sangat berpuas hati dengan persembahan Yazrul pada malam tersebut.

Kreatif Ernie corak persembahan protege

Persembahan Yazrul nyata menambat hati ramai sehingga mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya memuji peningkatan yang ditunjukkan daripada minggu ke minggu. Tidak terkecuali, ramai warganet melontarkan pujian kepada mentor iaitu Ernie Zakri kerana berjaya mencorakkan persembahan anak didiknya dengan cemerlang sekali.

 

 

Sumber: Youtube TV9Malaysia Official