Inspirasi

[VIDEO] Dulu Ramai Kata Tak Layak, Kini ‘Remaja Kalkulator’ Tembus Ke Final AGT

Remaja bernama Yaashwin Sarawanan atau lebih dikenali sebagai ‘Remaja Kalkulator’ sebelum ini telah berjaya memukau para juri Asia’s Got Talent (AGT) iaitu Anggun, David Foster, dan Jay Park dengan kepantasannya mencongak dengan betul setiap pengiraan Matemat1k. Maju ke peringkat separuh akhir, Yaashwin sekali lagi memukau para juri apabila dia tampil dengan method yang berbeza.

BACA : Baru 15 Tahun, Juri Asia’s Got Talent Terpukau Dengan ‘Remaja Kalkulator’ Ini

Persembahan Semi-Final Yaashwin di Asia’s Got Talent

Tetapi pada kali ini, Yaashwin turut meminta bantuan daripada kedua-dua hos iaitu Justin dan Alan untuk sama-sama menjayakan misinya itu.

Semasa persembahannya berlangsung, dia dilihat hanya mencongak beberapa pengiraan operasi tambah diikuti dengan darab dan apa yang menarik perhatian adalah semua jawapan yang diberikan tepat dan betul!

Mengikut sistem pengundian daripada penonton, Yaashwin kini telah berjaya ke peringkat akhir pentas besar AGT yang akan berlangsung di Marina Bay Sands Singapura pada tanggal 4 April nanti. Perkara ini merupakan peluang buat Yaashwin untuk meraih hadiah lumayan iaitu berupa wang tunai  $100,000 USD.

Kemenangan ini bukannya milik saya tetapi milik Malaysia!

View this post on Instagram

@marinabaysands I'm coming for you😍🇲🇾. Saya memang bukan yang terbaik dalam apa yang saya buat ini.Banyak orang kata yang saya tak layak masuk pertandingan @asiasgottalent sebab tak sesuai dengan kemahiran yang saya ada. Tapi sebabnya saya masuk pertandingan ini bukan sahaja mahu buktikan bahawa mereka salah tetapi saya ingin mendapat inspirasi daripsda peserta-peserta lain yang memiliki bakat-bakat yang luar biasa.Saya ingin mencuba sesuatu yang baru.Saya tidak mahu menyesal kerana tidak mengambil peluang yang datang. Kemenangan ini bukannya milik saya tetapi milik Malaysia!!!🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾 I do this not for me but for my family,friends and definitely my fellow Malaysians🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾. Lots of love! #marinabaysands #asiasgottalent #humancalculator #grandfinal #roadtosuccess

A post shared by YAASHWIN SARAWANAN (@yaashwinning) on

Mengetahui akan kejayaannya mara ke peringkat akhir, rata-rata netizen menzahirkan ucapan tahniah dan memberikan kata-kata semangat kepadanya menerusi ruangan entri tersebut.

Semoga berjaya..Tuhan merahm4ti awak..tahniah

Lakukan yang terbaik! Anda boleh melakukannya

Jangan sia-siakan bakat. Buat yang terbaik.

Sumber : Youtube Asia’s Got Talent IG yaashwinning & asiasgottalent