Cinta & Perhubungan Inspirasi

[VIDEO] Cinta Sejati- Emosi Tak Stabil, Suami Setia Jaga Isteri Lepas Keguguran

[VIDEO] Cinta Sejati- Emosi Tak Stabil, Suami Setia Jaga Isteri Lepas Keguguran 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Selaku ketua keluarga, antara peranan utama suami adalah untuk menjaga isteri tatkala disahkan hamil. Tanggungjawab ini haruslah berkekalan sehingga isteri betul-betul pulih, sama ada pantang bersalin ataupun keguguran. Untuk pengetahuan anda, pada waktu sebeginilah kehadiran dan sokongan suami amat penting bagi si isteri demi mendapatkan penjagaan kesihatan yang baik dari aspek fizikal dan emosi.

BACA: Hajat Timang Anak Kembar Tak Kesampaian, Nadya Shahera ‘Down’ Alami Keguguran

“Abang, anak kita dalam kandungan dah tak ada”

Beberapa hari lepas, usahawan dan personaliti media sosial terkenal Hafiz Mahamad telah berkongsi berita duka mengenai isterinya yang mengalami keguguran. Walaupun impian untuk menimang cahaya mata kembar tak kesampaian, tapi dia tetap berterima kasih dengan Syafiqah Aina kerana sempat menjaga kandungan tersebut selama 2 bulan.


View this post on Instagram

Happy dapat rezeki anak, tapi.. “Abang, anak kita dalam kandungan dah tak ada” Aina surprise saya last week, katanya dah 2 bulan pregnant. Happy sangat rasa, tambah pula Dr kata scan ada 2 kantung Andai kata betul kembar, lelaki saya namakan Haikal Aris & perempuan tak fikir lagi. Sujud syukur & excited sangat sebab puteri sulung saya bakal dapat adik. Tapi.. Semalam, waktu saya tengah bantu sahabat. Selepas angkat sahabat yg sakit semalam masuk dalam kereta & terus terima call dari Aina sebab dia pergi checkup “ABANG, ANAK KITA DALAM KANDUNGAN DAH TAK ADA” Saya tak tau nak react apa, saya tengah bantu sahabat saya dalam masa yg sama terima call macamtu, korang boleh rasa tak perasaan saya ? Saya belajar something, nak tau apa ? Disaat saya terima call tu, aina kata anak saya dah takde & mata Saya tgk sahabat saya tengah tak berdaya depan mata Rasa syukur saya terus tinggi, saya taknak kecewa & tolak takdir Allah! Ada tu Allah nak tunjuk & saya belajar untuk redha Tipu tak sedih, lagi lagi Aina. Tapi kami yakin, ada benda Allah nak bg lagi, kami yakin sangat. Sebab berita tu saya terima dalam waktu saya tengah bantu orang Andai kamu lelaki. Daddy namakan kamu Haikal Aris Haikal Aris, kamu pergi dulu dari daddy & mummy. Kamu tunggu kami di syurga, pimpin kami nanti sayang. Ada sebab Allah ambil kamu di usia kamu 2 bulan dalam kandungan Sebak daddy menulis ni. Sayang, pimpin daddy mummy & kakak kamu nanti di syurga. Selagi masih hidup, daddy bekalkan rezeki keluarga kita dgn rezeki halal sayang Ini semua 1 cerita untuk Allah mengajar saya sekeluarga menjadi kuat lagi & sentiasa ikhlas dalam usaha. “Kejayaan Demi Kebahagiaan” selalu di hati kami Allah.. Siapa pun yg mengharapkan zuriat, kau kurniakanlah mereka semua & kurniakan kesihatan buat mereka yg sedang mengandung itu Mummy, thank you jagakan anak kita dalam kandungan 2 bulan & terima kasih surprise daddy last week. Abang happy sayang sebab anak itu anak yg tunggu kita di syurga. Terima kasih @syafiqahaina

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on

Bukan senang jadi perempuan emosi tak stabil lepas gugur…tetap berusaha ceriakan mood isteri

Dalam posting terbaru di Instagram, Hafiz akui emosi isterinya itu agak kurang stabil dan badan agak lemah susulan peristiwa itu. Memahami situasi berikut, dia tetap berusaha macam-macam untuk menceriakan kembali mood Aina dengan harapan dapat kembali sihat seperti biasa.

Mata mungkin tengok movie tapi fikiran dia entah melayang ke mana…bagus kalau semua lelaki tahu hargai isteri

Selain sebak, rata-rata netizen turut bersimpati dengan takdir yang menimpa suami isteri ini. Dalam pada itu, Hafiz Mahamad juga dipuji kerana setia menjaga isterinya yang sangat perlu sokongan emosi sepanjang masa sukar tersebut.

[VIDEO] Cinta Sejati- Emosi Tak Stabil, Suami Setia Jaga Isteri Lepas Keguguran 2


[VIDEO] Cinta Sejati- Emosi Tak Stabil, Suami Setia Jaga Isteri Lepas Keguguran 3

[VIDEO] Cinta Sejati- Emosi Tak Stabil, Suami Setia Jaga Isteri Lepas Keguguran 4

[VIDEO] Cinta Sejati- Emosi Tak Stabil, Suami Setia Jaga Isteri Lepas Keguguran 5

Sumber: IG hafizmahamad


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram