Fesyen & Gaya Hidup Hiburan hit Inspirasi Semasa Viral

[VIDEO] Berkat Jawab Panggilan Mama Masa Live, Naim Daniel Diangkat Juara AJL34

[VIDEO] Berkat Jawab Panggilan Mama Masa Live, Naim Daniel Diangkat Juara AJL34 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL34) yang berlangsung semalam di Axiata Arena, Bukit Jalil Kuala Lumpur telah mendapat banyak reaksi daripada penonton yang tidak melepaskan peluang menyaksikan acara yang berprestij tersebut. Mempertaruhkan pelbagai gimik dalam persembahan setiap artis, ternyata persembahan Naim Daniel menerusi lagu Sumpah telah memukau hati juri seterusnya dinobatkan sebagai juara program nyanyian terbesar tanah air itu menandingi pesaingnya yang rata-ratanya lebih senior dalam bidang nyanyian.

BACA: Lepas Kecoh Pasal Video Muzik Lagu ‘Sumpah’, Naim Daniel Terus Call Ibu Dayana

“Tengah live ni Ma, betul-betul tengah live..”

Terdahulu, Naim sempat diwawancara oleh hos rancangan Melodi selaku antara barisan finalis AJL 34 bagi membincangkan tentang persiapan sebelum ke pentas akhir. Muhammad Naim Daniel bin Baharin atau lebih dikenali sebagai Naim Daniel telah mencuit hati penonton apabila secara spontan menjawab panggilan daripada ibunya secara langsung menerusi program tersebut. Tindakannya yang begitu sopan telah menarik perhatian ramai netizen yang ‘cair’ dengan caranya menghormati seorang ibu. Pengacara Awal Ashaari yang pada mulanya tidak percaya dengan panggilan telefon yang dibuat akhirnya akur apabila melihat nama ‘Mama’ tertera di telefon sambil memberi peluang kepada Naim untuk menjawab panggilan.

Berperibadi mulia…baca Bismillah awal persembahan

Bukan sahaja hormat kedua-dua orang tuanya, sikap terpuji Naim Daniel juga dapat dilihat sewaktu persembahan. Rata-rata netizen memberikan pujian apabila dia memulakan persembahan sulung di AJL dengan Bismillah. Malah ada yang menganggapnya sebagai antara kunci kejayaan Naim pada malam tersebut.

[VIDEO] Berkat Jawab Panggilan Mama Masa Live, Naim Daniel Diangkat Juara AJL34 2

Berkat jawab panggilan Mama, Naim menang AJL34

Tak cukup dengan itu, Naim Daniel juga dilihat sempat melakukan sujud syukur bagi menzahirkan rasa terharu dan bangga atas kemenangan tak terduga ini. Selain membawa pulang trofi dan gelaran utama, pelakon berbakat itu turut memperoleh wang tunai berjumlah RM50 ribu.

[VIDEO] Berkat Jawab Panggilan Mama Masa Live, Naim Daniel Diangkat Juara AJL34 3

Sumber: Twitter AkeemSharyzal & IG aqoimran

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] Isteri Jenis Pegang Gaji, Suami Merayu Manja Minta Duit Sebelum Keluar
🔥Suami Remove Makeup Isteri Lepas Wedding, Berdekah Warna Kulit Sebenar Kantoi
🔥Dugaan Raya PKP, Bapa Terkorban Nahas Tak Sempat Tengok Hadiah Dikirim Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram