Hiburan Inspirasi

[VIDEO] Bergegas Datang Naik Lori Bapa, Suara Budak Ini Buat Ramai Terpukau!

Pada 29 hingga 31 Mac lalu telah diadakan Lola Baba Baby & Kids Festival yang bertempat di Setia City Convention Centre (SCCC), Setia Alam. Pelbagai aktiviti disediakan untuk menarik perhatian para pengunjung termasuklah ibu bapa dan kanak-kanak yang datang untuk memeriahkan festival tersebut. Antaranya adalah pertandingan nyanyian yang dihoskan oleh Datuk Aznil Nawawi iaitu ‘Lalak Land Junior’.

BACA : [VIDEO] ‘Abang Berhenti..’– Ramai Tersentuh Sikap Mulia Pak Nil Tegur Bapa Ini

Pak Nil selaku duta festival ini turut ditemani pelontar lagu Bayang iaitu Khai Bahar sebagai artis jemputan dan juri. Pertandingan akhir ini mempertandingkan barisan peserta selepas melepasi beberapa saringan dan berpeluang membawa pulang wang tunai lumayan.

Semasa pertandingan ini berlangsung, terdapat seorang peserta budak lelaki bernama Riza Rofiq telah menarik perhatian ramai menerusi perkongsian video di Instagram Pak Nil.

Adik Riza menyanyikan lagu ‘Madah Berhelah’ daripada Ziana Zain

Menurut Pak Nil, adik Riza tiba agak lewat ke pentas itu kerana dia bergegas dari Pulau Pinang selepas dihantar oleh ayahnya dengan menaiki lori ke Setia Alam. Walau bagaimanapun, semua peserta dan penonton setia menunggunya.

Disebabkan kemantapan suaranya itu, adik Riza telah diumumkan sebagai juara pertandingan Lalak Land Junior tersebut dan membawa pulang wang tunai berjumlah RM1000.

Ternyata suaranya itu telah membuatkan ramai yang terpukau kerana berjaya membawakan lagu Ziana Zain dengan baik sekali dan meraih pujian ramai.

Sedap suaranya…kalau digiIap bakatnya pasti berjaya

Perhh lagu ni tinggi kot. .suara budak ni boleh tahan jugak sedap

Sebak tengok dia gigih dtg dari jauh naik lori…suara sedap

Terbaik! Suara dia..Alhamdulillah rezeki Allah

Sumber : IG aznilnawawihm & ahmadrizarofiq_official

[instagram-feed]