Viral

[VIDEO] Banyak Hadap Kelas Online, Budak 10 Tahun Disyaki Buta 2 Belah Mata

[VIDEO] Banyak Hadap Kelas Online, Budak 10 Tahun Disyaki Buta 2 Belah Mata 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Susulan musim pandemik COVID-19 yang belum lagi pulih sepenuhnya, banyak institusi pendidikan dan juga sekolah telah pun ditutup. Bagi memastikan pelajar tidak ketinggalan dalam pelajaran, inisiatif untuk menjalankan kelas secara online telah pun diadakan. Namun malang sekali, cara pembelajaran berkenaan telah memberi impak buruk kepada seorang kanak-kanak di Indonesia ini.

BACA: [VIDEO] Terpaksa Tagih Bantuan Member, Keluhan Sedih Pelajar Kursus Online

Syak lama sangat tengok skrin waktu kelas, sampai buta mata

Menerusi portal Fajar.CO, Indriati Amran  yang berusia 10 tahun bagaimanapun telah diuji dengan masalah penglihatan pada kedua-dua belah matanya. Disyaki menghadap skrin terlalu lama, radiasi daripada telefon bimbit itu dipercayai telah memberikan kesan sampingan hingga menjejaskan kualiti penglihatan mata. Pada awalnya kanak-kanak berkenaan berasa tidak selesa pada kepalanya dan juga kurang sihat sebelum mengambil keputusan untuk berhenti bermain dengan rakan-rakan.

[VIDEO] Banyak Hadap Kelas Online, Budak 10 Tahun Disyaki Buta 2 Belah Mata 2
Gambar Sekadar Hiasan

Hanya nampak cahaya lampu je, pandangan bertukar gelap

Walau bagaimanapun, tiba tiba sahaja pandangannya terus menjadi gelap. Indirati mengakui pada waktu kejadian, dirinya hanya mampu melihat cahaya lampu sahaja. Oleh sebab itu, dia kini cuma terbaring di bilik sehingga dibawa untuk menerima rawatan di sebuah pusat perubatan.


Family pun bingung sebab kalau ada main game pun sekejap je

Susulan masalah yang dihadapi si anak, keluarganya turut bingung dengan insiden itu. Lebih-lebih lagi, pelajar berkenaan menggunakan telefon bimbit hanya untuk belajar dan juga bermain games beberapa jam dalam sehari. Kini, mereka menantikan bantuan daripada pihak luar supaya dapat mengubati kanak-kanak tersebut.

[VIDEO] Banyak Hadap Kelas Online, Budak 10 Tahun Disyaki Buta 2 Belah Mata 3

Sumber: Instagram Makassar Info & Portal Fajar.Co

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram