Santai Sukan Viral

[VIDEO] Bajet Steady Bila Disakat Kacak, Wartawan Ini Buat Ramai Terhibur

[VIDEO] Bajet Steady Bila Disakat Kacak, Wartawan Ini Buat Ramai Terhibur 1
Portal Cari Jodoh Muslim

Sharing is caring!

Semua wartawan daripada seluruh negara pastinya tidak melepaskan peluang untuk membuat liputan sempena Temasya Sukan SEA 2019 bagi edisi ke-30 di Filipina. Bagaimanapun, seorang wartawan dari Malaysia ini dilihat sering mendapat perhatian dalam media sosial. Setiap kali wajahnya terpampang di kaca televisyen untuk memberi laporan, tentu ada sahaja gelagat yang tidak kering gusi dibuatnya. Bahkan, kelibatnya sentiasa dinantikan oleh penonton.

BACA: [VIDEO] Pagi-Pagi Dah Buat Kelakar Gelagat Pengulas Berita Ini Curi Tumpuan

Dia buat hal lagi..

Baru-baru ini, seorang pengendali akaun Twitter bernama Zak telah berkongsikan satu rakaman video yang diambil menerusi Astro Arena. Seperti biasa, pemuda yang mesra disapa Adam itu sekali lagi tampil dengan lawak bersahaja apabila disakat oleh rakan penyampai dari Malaysia. Moment berkenaan nyata mendapat perhatian daripada ramai netizen termasuklah Fazley yang gigih memuat naik sedutan rancangan tersebut.


[VIDEO] Bajet Steady Bila Disakat Kacak, Wartawan Ini Buat Ramai Terhibur 2

Solat 5 waktu jangan ditinggalkan..

Berdasarkan video berdurasi seminit 20 saat itu, dua pembaca berita tersebut telah mengajukan soalan kepada Adam tentang penampilannya yang dilihat sentiasa kemas dan kacak sewaktu bertugas. Dengan reaksi wajah yang sangat yakin, dia menjawab kononnya ibadah solat telah memberi banyak keistimewaan serta membuat dirinya popular seperti yang dinyatakan.

Dengan muka dia macam tak bersalah, sumpah tak tahan

Berbeza dengan rancangan berita lain yang fokus terhadap pencapaian atlet sahaja, gelagat bersahaja wartawan ini nyata mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya terhibur sambil berseleroh di ruangan komen. Keseluruhannya, video tersebut telah mendapat lebih 9.5 ribu ulang kicau dan 115 ribu tontonan setakat ini.


[VIDEO] Bajet Steady Bila Disakat Kacak, Wartawan Ini Buat Ramai Terhibur 3

[VIDEO] Bajet Steady Bila Disakat Kacak, Wartawan Ini Buat Ramai Terhibur 4 [VIDEO] Bajet Steady Bila Disakat Kacak, Wartawan Ini Buat Ramai Terhibur 5 [VIDEO] Bajet Steady Bila Disakat Kacak, Wartawan Ini Buat Ramai Terhibur 6

[VIDEO] Bajet Steady Bila Disakat Kacak, Wartawan Ini Buat Ramai Terhibur 7

Sumber: Twitter fazley13


Kisah Dunia Advertisement Slot

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram


Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya