[VIDEO] “You Like Me Or Not?” – Nabil Berjaya Buat ‘Sacred Riana’ Bercakap

Bagi yang mengikuti rancangan pencarian bakat terbesar Asia iaitu Asia’s Got Talent, pasti mengenali karakter unik ini. Meskipun membawa aksi ilusi yang bertemakan seram, namun penghibur yang digelar sebagai The Sacred Riana ini telah dinobatkan sebagai juara bagi musim kedua program tersebut. Kehebatannya di peringkat antarabangsa nampaknya turut menarik minat sebuah syarikat produksi di Indonesia untuk menghasilkan sebuah filem berkisar mengenai kehidupannya.

BACA: [VIDEO] Bersin Dalam Live MeleTOP Sampai Nabil Terkejut, Neelofa Undang Gelak

Diundang ke MeleTOP…Neelofa takut

Selasa lalu pula, dia bersama 2 orang lagi rakan pelakon iaitu Aura Kasih dan Brooklyn Alif telah diundang ke rancangan temubual sensasi MeleTOP bagi mempromosikan karya tersebut. Memandangkan karakter Riana yang suka menjeling, senyap dan memegang patung yang dianggap kawan baiknya (Riani), maka secara tidak langsung perkara itu menakutkan salah seorang hosnya iaitu Neelofa.

You like me or not?” – Nabil usik & duduk sebelah Riana

Namun berbeza pula dengan Nabil Ahmad, dia tetap mencuba untuk berbual serta membuatkan gadis misteri itu mengeluarkan suaranya. Sambil berseloroh, pelawak itu juga sempat bertanya adakah Riana suka kepadanya serta duduk di sebelahnya. Gelagatnya itu telah membuatkan studio riuh dengan gelak tawa kecuali Riana.

Hebat betul…sampai boleh buat Riana bercakap

Menariknya, usaha Nabil Ahmad sepanjang segmen tersebut berbaloi apabila gadis yang nama sebenarnya Marie Antoinette Riana Graharani ini akhirnya berdialog dalam rancangan yang bersiaran langsung pada masa itu. Perkara itu sekali gus membuatkan ramai terpaku seketika termasuklah Neelofa serta Nabil yang berada di atas pentas sama.

Macam mana Riana tu boleh tahan gelak?

Memandangkan ini adalah penampilan pertama The Sacred Riana dalam rancangan hiburan di Malaysia, rata-rata netizen begitu kagum melihat cara dia menghayati watak emosi khususnya apabila tidak ketawa langsung terhadap beberapa lawak spontan daripada Nabil. Dalam pada itu, hos berkenaan pula dipuji ramai kerana bukan semua orang boleh melakukan sedemikian rupa termasuklah juri rancangan hiburan yang pernah disertai Riana suatu ketika dahulu.

Sumber: Twitter nisa_hilmi, Syaishycatluv & YouTube MeleTOP