Semasa Viral

[VIDEO] “Badan Sihat Tapi…” – Kejadian Samun & Tetak Undang Kecaman Netizen

Semalam, video kejadian samun yang melibatkan 2 orang suspek yang menaiki motosikal jenis Yamaha Y150 berwarna merah telah viral di laman sosial dan menimbulkan keresahan kepada masyarakat. Memetik laporan daripada Harian Metro, kejadian itu terjadi sekitar jam 2 petang apabila kedua-dua mereka bertindak untuk menyamun seorang wanita betul-betul di hadapan rumahnya di Taman Sri Gombak.

BACA: Gara-Gara Tambang Pulang Kampung Disamun, Pak Cik Tua Ini 3 Hari Sesat Di KL !

Dalam paparan video tersebut, kedua-dua suspek yang lengkap berpakaian kemeja itu telah memberhentikan motosikal mereka itu di depan rumah mangsa, sebelum salah seorang daripada mereka masuk dan menyerang mangsa dengan senj4ta yang dipercayai sebilah parang. Sementara itu, rakannya yang menunggang motosikal pula bertindak mengalihkan motosikalnya sebagai persediaan untuk melarikan diri.

Bagaimanapun, penunggang motosikal itu turut sama membeIasah mangsa kerana bergelut dengan rakannya itu. Selepas berjaya merampas gelang emas yang dipakai oleh wanita itu, mereka terus memecut motosikal dan beredar dari lokasi kejadian terbabit.

Menurut laporan portal berita itu lagi, mangsa telah mengalami keceder4an akibat ditetak oleh kedua-dua lelaki berkenaan.

Rakaman CCTV insiden samun bersenj4ta di Fasa 8 Jalan 8/4 Taman Sri Gombak semalam

Rentetan daripada kejadian tersebut, rata-rata netizen mengecam tindakan kedua-dua suspek yang sepatutnya boleh lakukan kerja yang lebih berfaedah lagi selain daripada melakukan jen4yah seperti itu. Ada juga netizen yang mendakwa mereka adalah penyamun yang turut meragut ibunya di Taman Selaseh sebelum mengulangi perkara yang sama di kawasan Gombak pula.

Budak ni dah r4gut mak aku pukul 1…macam takde kerja lain nak buat

Badan sihat, bertenaga…tapi menyamun pula

Elok dah kemeja macam kerja office…tapi sayang samun rumah orang pula

Jangan senang lepas mereka ni…bagi hukuman berat baru takut

Sumber: FB Info Roadblock JPJ/P0lis & Harian Metro