Viral

[VIDEO] Anak Upload Detik Baca Berita, Suara Wanita Ini Bikin Netizen Meremang!

Penganjuran contest #bacaberitachallenge oleh pihak produksi TV3 sejak awal bulan Ogos ini nampaknya mendapat perhatian yang menggalakkan dari pihak netizen. Jika melihat semua video-video yang dimuat naik ke ruang Instagram dengan hashtag tersebut, ramai juga peserta yang sudah mencuba nasib mereka mengikut pilihan topik masing-masing. Beberapa hari lalu di Twitter, tular juga video seorang wanita yang merakamkan moment ketika dia membaca berita untuk contest ini.

BACA : [VIDEO] Nice Voice..-Gadis UiTM Baca Berita Dalam Kereta, Memang Real Sangat!

Guys tolonglah sedar bakat ibu saya. Sekarang dia nak try #bacaberitachallenge. Sokonglah dia juga.

Video tersebut sudah meraih puluhan ribu tontonan dan telah dikongsikan oleh anak perempuannya sendiri. Memilih tajuk berita ‘Ketibaan Pelancong Asing Ke Malaysia Meningkat’, wanita ini seakan-akan menambat hati netizen yang menonton videonya.

Walaupun skrip berita yang perlu dibacakan agak pendek, namun cabaran utamanya adalah apabila sampai bahagian angka berjuta-juta. Kalau tersilap baca, mungkin lidah kita boleh tersasul-sasul. Namun tidak bagi wanita ini yang kelihatan tenang ketika melontarkan vokalnya. Ekspresi wajahnya yang agak serius juga semacam ‘mengena’ dengan topik yang sedang disampaikan. Sehingga kini, video tersebut sudah mendapat hampir 5000 retweet dan ramai netizen yang memuji bakat terpendam wanita ini.

Meremang…Sumpah macam pembaca berita

Saya fans mak cik…Boleh pergi jauh ni…Suara dia sedap

Kalau tutup mata memang macam tengah dengar berita TV3…All the best aunty

Sumber : Twitter Putri Pandai

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×