Semasa

[VIDEO] “Nice Voice..”-Gadis UiTM Baca Berita Dalam Kereta, Memang Real Sangat!

Pihak produksi TV3 telah melancarkan #BacaBeritaChallenge sejak beberapa hari lalu. Dalam cabaran ini, peserta yang berminat untuk menyerlahkan bakat membaca berita boleh mencuba nasib dan jika berjaya, akan ada hadiah istimewa yang menanti para pemenang. Dalam banyak-banyak video yang sudah dimuat naik, seorang gadis bernama Raisa Khaulah (juga graduan UiTM) nampaknya berjaya menarik perhatian ramai.

Baca : Viral Video Hempuk Customer Guna Board, Akhirnya Gadis Cashier Ini Buka Mulut

Percubaan pertama baca berita

Menjengah ke Instagram Raisa, gadis ini ada berkongsikan videonya ketika dia membaca berita dalam kereta. Membacakan skrip berkaitan topik ‘Lapisan Ozon Pulih Sepenuhnya Menjelang 2060’, dia tampil tenang dalam melontarkan setiap bait perkataan.

Terang dan juga jelas. Demikianlah perkara yang boleh disimpulkan apabila menyaksikan kebolehan gadis ini dalam membaca berita. Bukan sahaja Instagram, malahan videonya semakin mencuri perhatian apabila dikongsikan ke Twitter sekali gus meraih lebih 20,000 jumlah tontonan. Lebih mengejutkan lagi, videonya turut disedari oleh Hawa Rizwana Redzuan yang kini sedang bertugas sebagai penyampai berita di Buletin TV3!

Bukan sahaja Hawa Rizwana, malahan netizen juga seolah-oleh terpukau dengan bakat yang dimiliki oleh Raisa. Selain memuji intonasi bacaannya, netizen juga berharap agar bakat gadis dapat diketengahkan dan disedari oleh pihak TV3 sendiri.

Tone suara sumpah sedap

Bestnya ada suara macam ni…Nice voice

Serius boleh pergi IV untuk pembaca berita

Sumber : Twitter Raisa Khaula dan Instagram Echasshie

[instagram-feed]