Viral Hiburan

[VIDEO] Anak Jiran Datang Hantar Juadah Berbuka, Pesanan ‘Deep’ Ibu Lawak Habis

[VIDEO] Anak Jiran Datang Hantar Juadah Berbuka, Pesanan 'Deep' Ibu Lawak Habis 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Zaman kecil dulu, mesti ramai yang pernah ada pengalaman hantar juadah berbuka puasa ke rumah jiran kan? Lazimnya, bekas yang makanan itu akan dipulangkan semula siap dengan juadah lain sebagai ‘tanda balas’. Tak dinafikan, tradisi berkongsi rezeki ini sangat digalakkan dalam hidup bermasyarakat.


BACA: [VIDEO] Gigih Nak Tiru Gaya Kahwin Neelofa, Gadis Siap Pinjam Alas Meja Jiran

Jiran di kawasan tempat tinggal baik…Rapat dengan budak-budak siap anggap adik angkat

Menerusi sebuah video di TikTok, seorang pengguna bernama Sinzo Abe telah pun berkongsi kebaikan jiran di kawasan flat tempat tinggalnya. Baru-baru ini, dia telah didatangi oleh salah seorang kanak-kanak di sana yang turut dianggap sebagai adik angkatnya.

[VIDEO] Anak Jiran Datang Hantar Juadah Berbuka, Pesanan 'Deep' Ibu Lawak Habis 2

Datang hulur juadah kiriman ibu…Sempat tinggal pesanan deep minta pulangkan balik pinggan

Dalam rakaman berdurasi 10 saat itu, kanak-kanak berkenaan telah menghulurkan sedikit makanan yang dikirim oleh keluarganya. Sebaik mengucapkan terima kasih, dia siap terlompat-lompat sambil berlalu pergi. Namun apa yang paling mencuit hati, adalah dialog pesanan deep oleh ibunya agar jangan lupa pulangkan kembali pinggan bercorak tersebut.


@sinzo_abe

Hahaha 😂 adik angkat aku sorang ni mulut dia, ayat paling last tu deep 🤣 #fyp #fypシ #foryoupage #tiktokmalaysia #ramadhan2021

♬ original sound – Sinzo Abe – Sinzo Abe

Pulang satu pinggan dibalas yang lain pulak…Bila nak habis pinggan jiran ni

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji keletah comel budak lelaki tersebut. Selain berseloroh tentang pesanan ibunya, mereka sempat mengimbau kembali kenangan tentang budaya bertukar juadah berkenaan.


[VIDEO] Anak Jiran Datang Hantar Juadah Berbuka, Pesanan 'Deep' Ibu Lawak Habis 3

[VIDEO] Anak Jiran Datang Hantar Juadah Berbuka, Pesanan 'Deep' Ibu Lawak Habis 4

[VIDEO] Anak Jiran Datang Hantar Juadah Berbuka, Pesanan 'Deep' Ibu Lawak Habis 5

Sumber: TikTok Sinzo Abe

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] Isteri Jenis Pegang Gaji, Suami Merayu Manja Minta Duit Sebelum Keluar
🔥Dugaan Raya PKP, Bapa Terkorban Nahas Tak Sempat Tengok Hadiah Dikirim Anak
🔥[VIDEO] Founder Overclaim Putih Sebab Produk Sendiri, Beautician Dedah Realiti

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram