Hiburan

Video Aksi Menari Lincah Tular, Sherry Mengaku ‘Terlupa Diri’ Masa Atas Pentas

Video memaparkan aksi lincah pengacara popular, Sherry Alhadad sedang menari di atas pentas bagi rancangan Drop The Beat Extra yang bersiaran di TV3 pada Jun lalu telah mengundang kritikan ramai netizen kerana disifatkan sebagai ‘terlebih’ dan tidak sopan. Dalam video itu, Sherry dilihat beberapa kali membaringkan dan menggulingkan dirinya di atas pentas sehingga tanpa sengaja memperlihatkan pakaian dalamnya.

BACA: “Mohon Berguru Dengan Aliff Satar Sherry Alhadad”- ABPBH 2018 Dikatakan Hambar Sebab Emcee Sendu?

Sherry menari nampak seluar dalam

Saya pelakon teater.. memang banyak benda kena lebih-lebih

Berhubung perkara itu, Sherry Alhadad melalui temubual bersama satu pihak media telah memohon maaf dan mengaku aksinya ketika itu kerana terlupa diri. Tambahnya lagi, aksi lincahnya ketika itu hanya untuk menjayakan permainan lip sync battle semata-mata dan tidak mempunyai niat lain. Aksinya itu juga disifatkan Sherry kerana mempunyai kaitan dengan dirinya yang merupakan seorang pelakon teater, membuatkan segala perkara seni yang dilakukannya perlu kelihatan ‘over’. 

Maaf jika ada yang tersinggung

Drop The Beat Extra telah dikendalikan oleh Sherry dan Dennis Yin. Dalam rancangan ini, terdapat dua kumpulan iaitu kumpulan lelaki & perempuan. Kumpulan lelaki terdiri daripada Aman RA dan Sean Lee yang diketuai Dennis dan mereka akan berentap dengan kumpulan perempuan yang terdiri daripada Nabila Huda dan Ernie Zakri yang diketuai oleh Sherry.

Sumber: mStar Online, Youtube Kerah Lekung, Twitter raimisyazwan