Semasa

Doktor Belum Izinkan Balik, Ainul Mardhiah Perlu Jalani Rawatan Fisioterapi

Dua hari lalu, bayi yang menjalani rawatan di London bernama Ainul Mardhiah dijangka pulang ke Malaysia selepas hampir 2 bulan berada di sana. Namun, doktor tidak membenarkan dia pulang kerana tidak sihat dan perlu ambil ubat antibi0tik. Terbaru, bayi berusia 10 bulan ini perlu menjalani rawatan fisioterapi pula seperti yang disarankan oleh pakar pediatrik di pusat perubatan di situ.

BACA : Penerbangan Ke Malaysia Dibatalkan, Doktor Belum Benarkan Ainul Balik Lagi

Pastikan Ainul membesar seperti bayi normal lain

Memetik laporan daripada Berita Harian, bapanya iaitu Ahmad Safiuddin Ahmad Razak yang dihubungi menerusi WhatsApp menjelaskan bahawa Ainul kini sudah beransur sihat dan sekarang perlu menjalani rawatan tersebut bagi melancarkan pergerakan tubuh badan serta terapi pertuturannya.

Tak pasti berapa lama akan berada di sana

Tambah bapa berusia 24 tahun itu lagi, setakat ini Ainul stabil dan teruskan dengan sesi rawatan seperti yang disarankan itu. Tambahan pula, bayi tersebut perlu mendapatkan rehat secukupnya kerana kesan operation tempoh hari masih baru sebelum dia dibenarkan pulang ke tanah air beberapa minggu saja lagi. Safiuddin dan isterinya, Nurul Erwani Zaidi dijadualkan akan terus berada di sana bagi menemani anak mereka untuk menjalani beberapa rawatan yang dicadangkan oleh pakar di sana.

Sumber : BH Online