Semasa

Penerbangan Ke Malaysia Dibatalkan, Doktor Belum Benarkan Ainul Balik Lagi

Semalam, bapa kepada Ainul Mardhiah iaitu Ahmad Safiuddin Ahmad Razak membuat posting di Facebook miliknya memaklumkan bahawa mereka sedang membuat persiapan untuk pulang ke Malaysia. Menurut kapsyen yang ditulis, keadaan bayi berusia 10 bulan ini beransur pulih tapi perlu dijaga dengan rapi untuk beri kesembuhan. Tapi emetik laporan daripada Berita Harian, dikhabarkan penerbangan mereka telah dibatalkan.

BACA : Bangsa & Agama Bukan Halangan, Bapa Terharu Rakyat Malaysia Bersatu Demi Ainul!

Penerbangan yang dijangka tiba ke tanah air hari ini telah dibatalkan kerana bayi yang menghidap ‘Germ CeII Tum0r’ itu dilaporkan tidak sihat. Menurut ibu saudara Ainul iaitu Anis Sofiah Ahmad Razak, sepatutnya mereka menaiki penerbangan pada jam 9.35 malam tadi namun terpaksa ditangguhkan.

Abang hanya beritahu, doktor tak benarkan Ainul pulang tapi tidak dimaklum punca jangkitan. Ainul perlu ambil ubat antibi0tik semula sekurang-kurangnya seminggu dan mereka akan berada di United Kingdom kira-kira 2 minggu lagi.

Bulan lalu, Ainul telah menjalani operation bagi membuang ketumbuhan di mulutnya selepas bertarung nyawa selama 5 jam di HospitaI Kanak-kanak di UK dan terus menunjukkan perkembangan positif.

Rawatan yang mencecah kos RM1 juta ini telah berjaya direalisasikan oleh sekumpulan pakar bed4h dan anestetik yang diketuai oleh Ketua Unit Craniofacial, Prof David Dunaway selain turut disertai oleh Dr Amalina Che Bakri.

Sumber : BH Online