Cinta & Perhubungan Inspirasi

Bangsa & Agama Bukan Halangan, Bapa Terharu Rakyat Malaysia Bersatu Demi Ainul!

Sejak semalam, berita mengenai adik Ainul Mardhiah telah membanjiri di segenap ruangan media sosial. Mana tidaknya, bayi berusia 9 bulan itu akhirnya dilaporkan telah selamat menjalani 0peration berisik0 untuk membuang tum0r yang dihadapi olehnya. Wajah terkini Ainul yang comel itu juga dikongsikan sendiri oleh bapanya Ahmad Safiuddin di akaun Facebook miliknya untuk tatapan masyarakat Malaysia.

BACA : Selamat Tiba Di London, Bapa Dedah Wajah Hero-Hero Jaga Baby Ainul Atas Flight

Sayang cepat sihat ye!

Ainul dah sedar, Alhamdulillah…

Menerusi posting terbaru pula, Safiuddin menzahirkan ucapan terima kasih dan kagum dengan seluruh rakyat Malaysia yang tidak jemu mendoakan anaknya itu. Dia turut terharu dengan keprihatinan para netizen tidak mengenal bangsa dan agama yang sama-sama mengharapkan kesembuhan buat puteri sulungnya itu.

Melayu, Cina, India, Sabah, Sarawak tidak kira agama 

Posting tersebut turut diselitkan beberapa tangkapan skrin komen di entri tersebut sebagai tanda sokongan daripada rakyat Malaysia.

Kasih sayang menghasilkan harmoni

Saya mahu baby ini kembali sembuh & menjalani kehidupan normal

Berjuta orang mendoakan untuk baby Ainul

Safiuddin menjelaskan bahawa dia bersama isteri, Nurul Erwani sangat terhutang budi kepada seluruh rakyar negara ini sepanjang menghadapi ujian masalah kesihatan puteri sulungnya itu.

Sumber : FB Ahmad Safiuddin

[instagram-feed]