Viral Realiti Hidup

[VIDEO] 6 Tahun Menanti Dapat Anak Kembar, Tapi Cuma Sempat Dipinjam 7 Hari

[VIDEO] 6 Tahun Menanti Dapat Anak Kembar, Tapi Cuma Sempat Dipinjam 7 Hari 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Perjalanan sesetengah suami isteri untuk mendapatkan zuriat sendiri itu tidaklah semudah yang disangka. Ada yang harus menunggu bertahun-tahun lamanya sebelum dapat merasa nikmat tersebut. Samalah seperti sepasang suami isteri dari Indonesia ini, berkat penantian dan ikhtiar selama 6 tahun akhirnya mendapat khabar gembira.

BACA: Merajuk Isteri Tolak Buat IVF, 9 Tahun Menanti Akhirnya Dapat Sepasang Kembar

Lepas 6 tahun dapat anak kembar lelaki & perempuan, terpaksa lahir awal

Menerusi perkongsian video di aplikasi TikTok, Fitrah Akbar sempat memuat naik detik bahagia bersama isteri ketika menyambut kelahiran anak kembar lelaki dan perempuan mereka. Walau bagaimanapun, kedua-duanya terpaksa dilahirkan secara pramatang sewaktu kandungan masih berusia 6 bulan kerana berlaku komplikasi.

[VIDEO] 6 Tahun Menanti Dapat Anak Kembar, Tapi Cuma Sempat Dipinjam 7 Hari 2

[VIDEO] 6 Tahun Menanti Dapat Anak Kembar, Tapi Cuma Sempat Dipinjam 7 Hari 3

Lepas 7 hari, kedua-duanya pergi menghadap ilahi, tak dapat bertahan

Masing-masing hanya mempunyai berat sekitar 700 gram sahaja sewaktu dilahirkan dan seterusnya terpaksa diletakkan di Unit Rawatan Rapi. Namun kebahagiaan menyambut zuriat tak bertahan lama, kedua-dua bayi tersebut akhirnya ‘pergi’ untuk selama-lamanya selepas 7 hari.


@fitrahakbaar

Pejuang NICU & yg belum dapat keturunan kumpul yuk #kisahsedih #nicu #pejuangnicu #prematurebaby #bayiprematur #baby #fyp

♬ Surrender – Natalie Taylor

Reda diuji dengan ujian berat, tapi akhirnya doa dikabulkan lagi

Meskipun itu, mereka reda dengan ketentuan yang telah diaturkan oleh Allah. Namun selang 2 tahun berikutnya, doa suami isteri ini telah dikabulkan kembali dan bahagia bersama bayi baru mereka yang diberi nama Jena.

@fitrahakbaar

alhamdulillah 8 tahun kami menanti keturunan. akhirnya Juni 2020 Doa kami dikabulkan Allah SWT #bayi #bayigemes #bayitiktok #pejuangduagaris

♬ original sound – TDAC📽OFFICIAL – DARK ANGEL

Sumber: TikTok Fitrah Akbar 

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia


Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×