Gadjet sponsored

Fungsi Kamera Melangkaui Batas, Seriuslah Phone Ni Boleh Zoom Sampai Bulan?

Fungsi Kamera Melangkaui Batas, Seriuslah Phone Ni Boleh Zoom Sampai Bulan? 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Apabila memilih sesebuah telefon pintar, aspek yang sering dipandang pastinya kamera berkualiti dengan teknologi terbaik kan? Mana tidaknya, lepas snap gambar atau video yang dirakam itu pasti terus dikongsi kepada rakan-rakan melalui Facebook, Twitter, Instagram dan sebagainya.

Bagi yang sedang mencari smartphone baru sebelum masuk tahun 2021 jangan pening-pening okay? Dilengkapi editing tools untuk gambar serta video yang sangat mengagumkan, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G merupakan pilihan paling tepat dan setiap sen yang anda laburkan pasti berbaloi.

Fungsi Kamera Melangkaui Batas, Seriuslah Phone Ni Boleh Zoom Sampai Bulan? 2

Kamera dengan kemampuan zoom 50x…boleh teropong sampai bulan

Antara keistimewaan Galaxy Note20 Ultra adalah teknologi trikamera 108+12+12 MP yang sangat canggih di bahagian belakang. Dalam situasi pencahayaan sempurna, ia boleh merakam gambar yang sangat jelas dan sharp. Selain berkeupayaan sehingga 5x Optical Zoom dan 50x Super Resolution Zoom untuk hasil terbaik, model ini turut disokong sistem Laser Autofocus Sensor untuk pemfokusan lebih pantas. Ia juga mampu zoom dan rakam gambar bulan dengan jelas pada waktu malam, kalau tak percaya boleh tonton video ujian ini.

Fungsi Kamera Melangkaui Batas, Seriuslah Phone Ni Boleh Zoom Sampai Bulan? 3

Fungsi Kamera Melangkaui Batas, Seriuslah Phone Ni Boleh Zoom Sampai Bulan? 4

Fungsi Kamera Melangkaui Batas, Seriuslah Phone Ni Boleh Zoom Sampai Bulan? 5

Fungsi Kamera Melangkaui Batas, Seriuslah Phone Ni Boleh Zoom Sampai Bulan? 6

Ubah landskap fotografi pada waktu malam

Kita semua mesti pernah alami kesukaran bila nak buat penggambaran malam kan? Melalui fungsi Night Mode, anda boleh rasai pengalaman merakam seperti kualiti kamera professional. Butiran imej dan warna yang dirakam juga sangat tajam walaupun di lokasi gelap atau kurang pencahayaan.

Tak perlu susah-susah…rakam sekali je boleh dapat 14 gambar & video serentak

Untuk penggemar mobilegrafi, anda pasti suka dengan fungsi Single Take yang telah dipertingkatkan dalam siri Galaxy Note20. Hasil sokongan teknologi AI, ia boleh membahagikan rakaman berdurasi 5 hingga 15 saat kepada 14 jenis gambar dan klip video pendek secara serentak. Jadi pengguna bukan saja boleh kekalkan posisi atau gaya untuk dapatkan sudut rakaman yang ideal, anda tak perlu susah-susah snap gambar banyak kali juga.

Rakam video setanding kualiti di pawagam

Selain skrin 6.9 inci yang lebih luas dan menggunakan teknologi Dynamic AMOLED 2x, Galaxy Note20 Ultra berkebolehan merakam video setanding profesional. Hadir dengan banyak fungsi dan tetapan menarik melalui Pro Video, anda boleh rasai pengalaman merakam yang sangat padu dengan resolusi 8K pada kadar 24fps yang tak ubah seperti paparan di panggung wayang tau.

Smartphone sempurna buat kaki vlogger & TikTok

Peranti ini juga sangat sempurna bagi mereka yang suka buat live streaming atau vlogging. Dengan ciri Live Focus Video, latar belakang boleh dikaburkan atau ditetapkan special effects ketika rakaman video secara masa nyata. Kalau nak rakam aksi lasak pun tiada masalah sebab ia turut didatangkan dengan mod rakaman Super Steady yang dijamin boleh bagi penstabilan video maksimum.

Fungsi Kamera Melangkaui Batas, Seriuslah Phone Ni Boleh Zoom Sampai Bulan? 7

Mudahkan proses editing dengan bantuan S Pen

Akhir sekali S Pen pada siri kali ini juga telah diperbaharui dengan banyak inovasi yang lebih menarik. Antaranya adalah beberapa gestur baru yang ditambah bagi ciri Air Actions seperti melancarkan skrin multi tugas, melakukan screenshot, kembali ke skrin pemula (home) dan melakukan aksi back semuanya tanpa skrin disentuh. Malah dengan masa pendam (latency) 9ms yang lebih efisien bagi Galaxy Note20 Ultra, ia turut memudahkan proses editing atau melukis terhadap sebarang media.

Haa, tunggu apa lagi? Jom dapatkan Samsung Galaxy Note20 Ultra dan kongsi kreativiti anda pada dunia. Sebarang maklumat lanjut tentang spesifikasi dan tawaran promosi menarik berkaitan peranti mercu ini, anda boleh layari website https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-note20/ sekarang juga.

Fungsi Kamera Melangkaui Batas, Seriuslah Phone Ni Boleh Zoom Sampai Bulan? 8

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram