Semasa

[VIDEO] 2 Hari Tak Timbul, Akhirnya M4yat Abdul Bari Ditemui Orang

Baru-baru ini viral video pemancing-pemancing cuba menyelamatkan lima sekeluarga apabila kenderaan pacuan 4 roda yang dipandu seorang wanita meluncur secara mengundur ke dalam Sungai Terengganu. Keadaan menjadi semakin riuh apabila lima sekeluarga tersebut terselamat bersama 3 pemancing lain tetapi salah seorang daripadanya yang bernama Abdul Bari Asyraf, 31, tidak timbul selepas mangsa bertindak terjun ke dalam sungai itu.

BACA : [VIDEO] 4 Lelaki Ini Nekad Selamatkan Kereta Tenggelam, Tapi Yang Naik Cuma…

Rakaman video Abdul Bari & rakan-rakannya selamatkan 4 sekeluarga

Setelah 2 hari hilang dan tidak timbul, akhirnya Abdul Bari ditemui pada  jam 7.23 pagi tadi pada jarak 2.5 kilometer dari lokasi mangsa dipercayai lem@s di kawasan kuala sungai oleh pasukan mencari dan penyelamat bersama orang awam yang membantu dalam misi pencarian mangsa.

Menurut Pengarah Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Terengganu, Azlimin Mat Noor, m@yat Abdul Bari ditemui dalam keadaan terapung sebelum dinaikkan untuk membuat pengecaman oleh ahli keluarga mangsa.

Tambah Azlimin Mat Noor, m@yat mangsa akan diserahkan kepada pihak p0lis untuk melakukan tindakan lanjut.

Abdul Bari dikatakan mengalami kekejangan otot dalam usaha menyelamat 5 sekeluarga tersebut menyebabkan dia gagal untuk mengawal keadaan sebelum kelibatnya itu hilang dari permukaan air.

Ekoran daripada penemuan m@yat Abdul Bari, rata-rata netizen turut mengucapkan rasa syukur dan mendoakan agar arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang s0leh.

Hebat kemat1an dia..lahirnya tak ramai kenal, perginya serata alam beri doa

Jasamu tetap dikenang..semoga r0hmu ditempatkan bersama org2 s0leh

Allahu, bila baca kisah arwah tiba2 air mata mengalir

Innalillahwainnalillahirojiun..salah takziah buat keluarga arwah

Syukur alhamdulillah..besar peng0rbananmu

Video penemuan m@yat Abdul Bari

Sumber : Harian Metro, Facebook : Info Bencana Terengganu , Denaihati News , Dallah Deen Photography

[instagram-feed]