Hiburan Inspirasi

“Terkesan Bab Telefon Tu” – Kisah Ustaz Ebit Lew Buat Nabil Dan Neelofa Sebak

Semalam, bersempena dengan sambutan perayaan Deepavali, kedua-dua hos utama rancangan temubual MeleTOP iaitu Neelofa dan Nabil Ahmad lengkap mengenakan pakaian tradisional saree dan juga kurta. Selain itu, episod malam tadi juga merupakan pembuka tirai bagi musim baru MeleTOP yang ketujuh.

BACA: Petronas Berjanji CSR Akan Diberi Tanggungjawab Utama Di Sarawak

Antara yang mencuri perhatian ramai dalam rancangan temubual tersebut adalah kehadiran penceramah agama, Ustaz Ebit Lew yang mempromosikan rancangan ‘Door To Door’. Menurut beliau, rancangan tersebut sangat istimewa baginya kerana dapat mendekati beberapa golongan yang terabai dan kurang kasih sayang di serata Malaysia.

Mengalir air mata dengar Ustaz Ebit Lew bercerita

Menerusi video sesi temubual tersebut, kedua-dua hos dan para penonton di studio dilihat sangat fokus terhadap beberapa kisah yang menginsafkan dilalui oleh Ustaz Ebit dalam menjayakan program murni itu. Nabil dan Neelofa turut beberapa kali kelihatan seperti menahan sebak, terutamanya apabila beliau menyentuh tentang kisah kekeluargaan.

Selesai program tersebut, Ustaz Ebit Lew terus memuat naik posting tentang kedua-dua artis berkenaan sepanjang mereka berada di set MeleTOP. Ternyata, beliau amat gembira apabila mendapat tahu yang Nabil dan Neelofa turut senang dengan kehadirannya.

Neelofa sangat baik orangnya

Nabil menangis bila kami berbual pasal anak-anak

Dalam pada itu, para netizen juga merasakan yang rancangan MeleTOP malam tadi dipenuhi dengan aura keinsafan kerana jarang-jarang menjemput ikon agama seperti Ustaz Ebit Lew.

Memang terkesan bab telefon tu

First time MeleTOP surrounding cam kuat je aura keinsafan

Rasa terharu pulak MeleTOP jemput tetamu camni

Dari buat2 video biasa2 jadi kenyataan ada dalam program Astro

Sumber: Youtube MeleTOP & IG ebitlew

2
like
10
love
2
haha
wow
5
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.