Hiburan Viral

“Terengganu Rupanya Ada Di Indonesia.. Nak Jimat Kos Pun Agak-Agak Lah”

Tak cukup dikutuk kerana disifatkan sebagai cerita yang menggalakkan sikap dayus dan nusyuz atas alasan cinta sejati, drama Bukan Cinta Aku yang baru sahaja melabuhkan tirainya dua hari lalu sekali lagi dikutuk apabila sebuah page di Facebook telah mengkantoikan lokasi penggambaran sebenar ketika babak di hospitaI. Dalam babak itu, Arjuna telah dibawa ke hospitaI oleh Isma dan Riana.

BACA: Dikutuk Teruk Tapi Trending No. 1 Di Twitter, Erma Fatima Beri Respon

Memandangkan lokasi babak ketika itu di Lombok, Indonesia, maka ramai yang menyangkakan latar tempat penggambaran yang dilakukan sememangnya di Indonesia sepertimana yang dilakukan ketika babak di Florence, Itali.

Kuala Terengganu rupanya ada di Indonesia 

Namun, satu posting yang dikongsikan oleh page bernama Kuala Terengganu Post di Facebook telah mendedahkan bahawa babak tersebut hanya dilakonkan di kawasan sekitar Malaysia sahaja iaitu Kuala Terengganu.

Patutlah Indon semua benda nak claim

Pendedahan itu telah mendatangkan bualan hangat netizen di ruangan komen yang rata-ratanya tidak berpuas hati lalu melontarkan komen berbaur sindiran.

Mungkin korang belum tahu.. Terengganu asalnya Indonesia

Serius macam berlakon kat Indon

Dalam pada itu ada juga yang menyatakan lokasi babak ketika di Lombok tersebut dilihat seperti betul-betul di Indonesia.

Projek 360 billion tak cukup nak shoot kat sana

Netizen juga tidak melepaskan peluang mengaitkan perkara itu dengan topik projek beratus billion yang terdapat dalam skrip drama tersebut. Malah skrip itu jugalah yang pernah menjadi bualan hangat dan kecaman netizen di media sosial sebelum ini kerana disifatkan tidak masuk akal untuk berlaku dalam dunia realiti.

Kredit foto mStar Online

Sumber: mStar Online, FB Kuala Terengganu Post