Inspirasi

Gigih Pujuk Isteri Berhenti Kerja, Tak Sangka Ada Nikmat Lain Datang BergoIek!

Untuk menjalani hidup di masa kini, suami dan isteri harus mempunyai kerjaya bagi menampung ekonomi keluarga mereka. Melainkan jika si suami mempunyai pekerjaan dengan gaji lumayan, Maka, tiada masalah jika si isteri mahu kekal sebagai suri rumah. Namun lain pula yang terjadi pada seorang lelaki ini. Apabila isterinya berhenti daripada kerja, dia juga tidak menyangka seakan-akan mendapat satu rahmat lain dari Allah SWT.

Baca : Pernah Viral Kahwin Muda, Suami Isteri Dikecam Asyik Main TikTok Di Tempat Awam

Sebelum dia berhenti kerja, aku dah sediakan satu perniagaan…

Sudah pasti usaha ‘memujuk’ isterinya untuk berhenti kerja bukanlah hal yang mudah. Untuk itu, dia tidak berputus asa menghantar pelbagai gambar ketika meluangkan masa bersama anak mereka. Lelaki ini cuba menunjukkan betapa bahagianya hidup sekiranya masa itu banyak dihabiskan untuk keluarga sendiri.

Nak bagi anak makan apa? Mampu ke beri bahagia pada keluarga aku?

Namun begitu, dia sempat memberi peringatan kepada isterinya bahawa perniagaan yang bakal diusahakan turut mempunyai cabarannya sendiri.  Namun, dia mengamalkan konsep tawakal kepada Allah. Walaupun pada awalnya hidup agak sukar kerana perlu menampung keluarga seorang diri, dia bersyukur kerana hidupnya semakin dipermudahkan.

Moga kita sama-sama serahkan segala perkara kepada Allah

Namun nampaknya, konsep tawakal itu membuahkan hasil apabila dia merasai nikmat dan keberkatan hari demi hari.

Sumber : Twitter Abdullah Mat Noh