Semasa

“Tau La Aku Jaga Anak”- Pantau Budak Atas Motor, Wanita Ditengking Oleh Bapanya

MaIang tidak berbau, itulah perumpamaan sesuai dikaitkan dengan suatu perkara yang tidak diingini akan terjadi. Ditambah pula sekarang banyak kejadian yang tidak diingini sering berlaku di atas kecuaian diri sendiri. Baru-baru ini seorang kanak-kanak yang ditinggalkan bersendirian di atas motosikal ketika bapanya sedang membeli barang di kedai runcit hampir menjadi mangsa cuIik.

BACA : “Kesian Si Anak”- Bapa Rela Diseret Demi Selamatkan Anak, Tapi Diselar Netizen?

Disebabkan kejadian ini orang ramai menjadi lebih peka dengan keadaan sekeliling. Begitu jugalah yang dilakukan oleh individu bertindak menegur seorang bapa menerusi perkongsian di Facebook.

Kisahnya bermula apabila individu ini terlihat seorang kanak-kanak berseorangan di atas motosikal berhampiran lalu pergi ke arahnya untuk bertanya.

“Ayah mana dik?”

Selepas beberapa minit berlalu, kelihatan bapa kanak-kanak ini keluar daripada kedai serbaneka tersebut dan kehairanan melihat anaknya dipimpin seorang individu yang tidak dikenali.

“Motor ni tepi jalan sangat,tongkat pun sebelah. Saya turunkanlah dia”

Sebaik saja ditegur, bapa kanak-kanak ini kelihatan kurang senang dan bertindak sound individu ini pula kerana sibuk mengambil tahu hal orang lain.

“Kejap je pun. Tahu la aku jaga anak. Takyah sibuk hal orang”

Gambar Sekadar Hiasan

“Maaf sebab saya tolong tengokkan anak abang ni”

Selepas kejadian itu, individu ini memberi nasihat jika terlihat kejadian seperti ini lebih baik tolong jaga buat sementara waktu dan pedulikan sekiranya orang tersebut akan memarahi kita.

Aku jenis paranoid..kebarangkalian tu boleh berlaku

MaIang tdak berbau. Kalau jadi apa2 baru menangis tak berlaku

Ternyata sikap bapa kanak-kanak ini telah mendatangkan rasa kurang senang ramai apabila rata-rata netizen menyelar sikap sombongnya itu menerusi komen di entri tersebut.

Orang dah tolong terima kasihlah, dah terkena baru nak geIabah

Bapak jenis b*doh bebal ni. Tak makan nasihat ni..

Tolong cuIik bapak dia. Bapak macam ni tak patut hidup kt muka bumi

At least cakap terima kasih pun dah cukup rasa..takpayah nak sound

Dahlah b*doh sombong pulak? Berterima kasih pun tak, siap kena sound

Sumber : FB Intan Huzaifah Haniff