Inspirasi Realiti Hidup Semasa

Tak Lupa Teruskan Hasrat Ibu Agih Sumbangan Di Surau, Aci India Ini Buka Mulut

Baru-baru ini tular di media sosial satu foto memaparkan seorang wanita India bersama anaknya yang menyumbangkan sejumlah wang untuk bacaan tahlil adiknya di sebuah surau. Selain wang tunai, mereka turut sedekahkan buah-buahan yang banyak. Perkongsian ini telah dimuat naik oleh saudara Rizal Imran di Facebook dan mendatangkan respon positif daripada para netizen.

BACA : Rela Bayarkan Juadah Berbuka, Gadis Ini Dedah Kebaikan Pemandu Grab Bangsa Cina

Menerusi temu bual bersama portal hiburan, Rizal mengatakan bahawa wanita India yang bernama Vijayalechumy ini merupakan jirannya hadir ke surau tersebut untuk menyampaikan sumbangan setiap kali Ramadan menjelma sejak bertahun lamanya.

Beri buah-buahan & air kordial

Kredit Foto : mStar

Tambah Rizal, adik kepada Vijayalechumy yang beragama Hindu ini iaitu Allahyarham Abdul Rahman Abdullah telah berkahwin dan isterinya pula pergi menghadap Ilahi beberapa tahun lalu.

Buat tahlil untuk adik ipar, bacaan tahlil permintaan ibu

Wanita berusia 56 tahun ini tetap menyempurnakan hasrat tersebut pada setiap tahun walaupun ibunya sudah tiada lagi demi kasih sayang seorang kakak kepada adiknya.

Kredit Foto : mStar

Terlalu sayangkan adik, berlainan agama tidak beri kesan

Vijayalechumy memberitahu semasa temu bual, 2 daripada 4 orang anaknya juga telah convert malah dia juga tidak menghalang mereka berbuat demikian.

Menukar agama itu adalah pilihan mereka sendiri, jadi kami perlu menghorm4tinya. Pada saya, tidak kira apa jua agama yang mereka anuti, mereka perlulah percaya dan juga ikhlas.

Kredit Foto : mStar

Suka bergaul dengan masyarakat pelbagai agama

Terlalu sayang adik, rasa rindu setiap kali puasa & Hari Raya

Sumber : mStar

[instagram-feed]