Viral Fesyen & Gaya Hidup International

Tahan Malu Terpeleot Di Pentas Catwalk, Juri Cadang Model Turunkan Berat Badan

Tahan Malu Terpeleot Di Pentas Catwalk, Juri Cadang Model Turunkan Berat Badan 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Mungkin nampak glamour, namun kerjaya sebagai seorang model menuntut seseorang itu untuk terus kreatif membawa diri. Bukan sahaja tentang personaliti semata-mata, malahan perlu juga sentiasa meningkatkan kemahiran berkaitan dunia peragaan termasuklah teknik catwalk. Namun realitinya, insiden seperti tergolek atau tersungkur saat berada di runway pastinya benda yang sering terjadi apalagi buat kelompok amatur.

BACA : Diajar Posing Dengan Lebah, Model Tahan Perit Disengat & Juri Minta Usah Nangis

Langsung berubah ya…Bagus, dia boleh bangkit dengan mimik (minit 1:00)

Situasi sama turut berlaku menerusi rancangan Indonesia Top Model (ITNM) apabila seorang peserta bernama Sarah gagal mengawal pergerakannya di atas pentas berkenaan. Sambil disaksikan oleh 4 juri, dia yang pada awalnya berjalan dengan penuh keyakinan ibarat terpaksa melayan malu apabila kakinya ‘terpeleot’. Walaupun terganggu seketika, dia teruskan catwalk seperti biasa lalu mendapat pujian positif.

Tahan Malu Terpeleot Di Pentas Catwalk, Juri Cadang Model Turunkan Berat Badan 2


Badan kamu besar antara yang lain…Kalau boleh turun berat badan, lebih propotional (minit 12:52)

Beralih kepada segmen mengkritik photoshoot bertemakan ‘Industrial’ pula, gadis berkulit sawo matang ini sekali lagi mendapat pujian. Walaupun tubuhnya dilihat sedikit besar berbanding dengan peserta lain, keberaniannya yang tidak takut posing di tempat tinggi akhirnya membuahkan hasil. Pun begitu, salah seorang juri iaitu Ivan Gunawan mencadangkan Sarah menurunkan sedikit beratnya untuk bentuk badan lebih ideal dan tampak lebih tinggi.

Bergelar model profesional seawal usia 20 tahun

Terdahulu, rupanya Sarah atau nama penuhnya, Sarah Gabriella Tumiwa pernah beberapa kali menyertai pertandingan ratu cantik berskala besar seperti ‘Miss Gorontalo’ dan juga ‘Miss Indonesia’. Semangatnya yang sangat berani melangkah ke dalam industri berkenaan sehingga bergelar seorang model profesional seawal usia 20 tahun cukup membuatkan ramai kagum.


Kredit : Facebook NET Mediatama Televisi, Portal Pikiran Rakyat

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Anak Dipenjara Punca Nahas Laura, Ibu Santai-“Kena Pandai Pilih Awek Lepas Ni”
🔥[VIDEO] Depresi Akibat Tak Jadi Kahwin, Lelaki Kesedihan Tenung Katil Pengantin
🔥Insan Kurang Waras Sering Bertandang, Owner Kedai Tersentuh Tengok Tengah Solat

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Youtube

Facebook