Hiburan Inspirasi

“Syurga Tak Murah Dik” – Noorkhiriah Jelas Tak Kongsi Foto Pelakon Lain Nur 2

Pada tahun lepas, pengarah Shahrulezad Mohameddin telah melakar kejayaan menerusi drama Nur yang berjaya merangkul trofi Drama Rantaian Terbaik di Anugerah Skrin 2018 (ASK 2018). Drama tersebut disifatkan sebagai satu usaha yang berani olehnya kerana belum pernah lagi ada drama yang berkisarkan jalan cerita seperti ini, tentang seorang ustaz yang bertemu tidak sengaja dan jatuh hati kepada seorang pel4cur.

BACA: Bukan Nak Panaskan Keadaan, Salah Ke Saya Nak Ucap Terima Kasih? – Noorkhiriah

Selepas menjadi fenomena, drama Nur 2 bakal menemui semula para peminat untuk menyaksikan kesinambungan kisah watak Ustaz Adam dan Nur. Antara pelakon yang masih terlibat dalam siri kedua ini adalah 2 tonggak utamanya, Amyra Rosli dan Syafiq Kyle, selain dibantu oleh barisan pelakon berpengalaman seperti Noorkhiriah, Azhan Rani, Datuk Jalaluddin Hassan, Fatimah Abu Bakar dan ramai lagi.

Penggambaran drama tersebut sudah pun bermula dan rata-rata pelakon ada berkongsi foto mereka semasa berada di set. Namun begitu, ada segelintir netizen yang hairan dengan aktres Noorkhiriah kerana dia kerap memuat naik foto bersama Azhan Rani dan tidak berkongsi foto bersama pelakon lain, terutamanya watak her0in iaitu Amyra Rosli.

Ini adalah respon ringkas dan padu daripada Noorkhiriah sendiri.

Kenapa tak post gambar dengan her0innya ye?

Syurga tak murah dik…saya elak pamerkan aurat wanita lain dalam IG

Selain itu, dia turut menegaskan kepada para pengikutnya yang perkara ini bukanlah semasa dengan pelakon Nur sahaja tetapi demi peribadinya sendiri. Ternyata penerangan terhadap isu ini menimbulkan rasa hormat dalam kalangan netizen kepada dirinya sebagai seorang pelakon MusIimah yang menunjukkan contoh terbaik.

Lepas ni amik gambar dengan her0in tengah bertudung

Respect prinsip akak…moga dipermudahkan segala urusan

Betul…syurga bukan percuma

Ingatkan artis bertudung tak kisah aurat rakan artis lain…saya silap

Sumber: IG khiriah17

2
like
6
love
haha
wow
1
sad
1
angry