Semasa

Siput Beliung Punya Penangan, 2 Nelayan ‘Ditelan’ Lumpur Diselamatkan Bomba!

Sejak beberapa hari ini penduduk di Padang Temu, Melaka sedang berpesta di tepi pantai apabila spesis siput jenis beliung muncul dengan sangat banyak di sepanjang pantai tersebut. Hal ini kerana penduduk di situ mendakwa bahawa siput spesis ini jarang sekali ditemui dalam kuantiti sangat banyak menyebabkan orang ramai berpusu-pusu mencarinya sehingga ada yang sanggup bergerak sehingga ke tengah laut.

BACA : “Siput Sedut Berjaya Lolos!” – Wanita Ini Kongsi Kisah 2018 Yang Melucukan!

Namun, dalam kegembiraan mencari siput tersebut kadangkala boleh berlaku perkara tidak diingini ditambah pula dengan struktur pasir pantai yang berlumpur dan mudah untuk seseorang terperangkap dalam pasir jerlus.

Itulah yang terjadi kepada 2 orang penduduk tempatan semalam apabila mereka terbenam ke dalam lumpur semasa mencari siput berkenaan. Hal ini menyebabkan orang ramai terpaksa meminta bantuan pihak b0mba untuk menarik mangsa ke darat kerana air laut mula pasang.

2 nelayan tersebut berjaya diselamatkan

Ternyata tindakan pantas angg0ta B0mba menyelamatkan mereka membuatkan rata-rata netizen mengucapkan tanda syukur dan berharap agar semua orang lebih berhati-hati.

Syukur mangsa semua selamat..

Bawalah pelampung bersama..takyah le pergi sampai jauh2

Alhamdulillah masih panjang umur..nak cari berhati-hati

Sumber : FB MediaBombaNegeriMelaka & harianmetro