Cinta & Perhubungan Inspirasi Realiti Hidup

Kembali Ke Tempat Kenangan Bersama Arw4h Isteri, Luahan Lelaki Ini Bikin Sebak!

Sejak akhir-akhir ini, telah hangat diperkatakan soal suami yang berlaku curang terhadap isteri meskipun baru sahaja mendirikan rumah tangga. Kisah-kisah curang yang sering dikongsikan di laman-laman sosial ini telah menjadi penanda aras buat golongan wanita akan tahap kesetiaan lelaki pada zaman kini. Namun, guru Bahasa Inggeris ini telah menjadi bukti bahawa masih ada lagi suami yang setia, meskipun isteri yang disayangi telah pergi untuk selamanya.

BACA: Keunggulan Cinta Seorang Suami, Rai Ulang Tahun Perkahwinan Di Kubur Isteri

Meskipun hampir memasuki tahun ketiga pemergian arw4h isterinya, sehingga kini Kamal Effendi masih belum mencari pengganti dan masih kekal setia mengingati setiap kenangan bersama arw4h isterinya itu. Meskipun hanya sempat melayari bahtera perkahwinan selama setahun, namun Kamal Effendi mengaku sangat bahagia bersama wanita pertama yang pernah dicintainya itu.

Terbaru, Kamal Effendi ada memuatnaik sebuah posting di akaun IG miliknya yang berupa dua buah foto yang memperlihat dirinya berada di tempat yang sama, namun satu daripadanya merupakan gambarnya bersama arw4h isteri.

Sudah semestinya saya ada pergi ke setiap tempat yang kita pernah pergi bersama dulu, cumanya kali ini saya datang tanpa awak. St. Katherine Pier adalah salah satu daripada tempat-tempat tu.

Keadaan dah berubah – masa saya datang dengan awak dulu, sini hujan. Mungkin matahari dengan langit berkabung lebih awal dengan pemergian awak.

Bila saya datang sendiri – matahari dan langit menyambut saya dengan indahnya, seolah-olah bangga yang saya kembali ke sana.

Ternyata pencapaian terhebat saya adalah kamu. Panas atau hujan, dengan atau tanpa awak – saya akan sentiasa datang. Saya simpan janji untuk terus kuat dan takkan menyerah kalah. Salam sayang dari jauh.

Kapsyen sedih yang disertakan telah menyentuh hati warga netizen. Ratanya begitu kagum dengan kesetiaan dan ketabahan lelaki yang berusia kini mencecah usia 30 tahun itu.

Beza sungguh lelaki yang setia…walau jasad tiada, tp cinta tetap mekar Moga Allah sentiasa kuatkan hati cikgu dengan setiap ujian yang Dia beri
Kapsyen selalu menyentuh hati dan perasaan…terus kuat sir
Allahu…nangis je mampu bila baca caption ni
Arw4h isteri kamu msti sangat bangga dengan kamu

Al-Fatihah diucapkan buat allahyarhamah Nik Idzni Dalila Nik Mahmud.

Sumber: kamaleffendi