Cinta & Perhubungan

Simpan Baju Raya Isteri Sebagai Kenangan, Suami Pasrah Raya Berdua Dengan Anak

Baru-baru ini viral kisah seorang suami iaitu Muhamad Fakri Fa’e, atau lebih mesra disapa Ayie kerana tidak pernah berputus asa menjaga isterinya yang sedang terlantar dan tidak sedarkan diri di sebuah pusat rawatan. Terdahulu, Ayie pernah menjadi perhatian ramai apabila dia sanggup mengagihkan makanan kepada golongan susah sebagai ikhtiar agar diberikan kesembuhan kepada isteri tercintanya itu.

BACA : ‘Doktor Cakap Awak Mungkin Tak Bertahan, Sampai Masa Tu Saya Dah Redha Tapi..’

Namun, Ayie memaklumkan bahawa isterinya, Nurul Nadia Tumin telah dijemput Ilahi pada 19 Mei bersamaan 14 Ramadan lalu akibat jangkitan kuman pada paru-paru. Allahyarhamah Nadia mula mengalami masalah kesihatan ketika mengandungkan anak keduanya sekitar bulan Februari lalu.

Meskipun sedih untk menerima kenyataan tersebut, lelaki berusia 31 tahun ini tabah demi membesarkan puteri tunggalnya, Nurul Fatihah yang berusia 7 bulan. Selepas disahkan menghidap masalah buah pinggang, kandungan yang baru berusia 22 minggu itu terpaksa digugurkan untuk menyelamatkan ny4wa isterinya.

Menurut Ayie, kisahnya telah menarik perhatian ramai sehingga menjadi viral di media sosial kerana pada mulanya dia kongsi untuk memaklumkan pada kawan-kawan saja. Namun, dia bersyukur kerana ramai yang mendoakannya.

Apabila ramai yang mendoakan, saya rasa arw4h isteri boleh sembuh. Tapi apakan daya, Allah SWT lebih menyayanginya.

Dah tempah baju raya..simpan jadi kenangan

Ayie yang bekerja sebagai pemandu lori manakala Nadia pula pembantu butik di Johor Premium Outlet (JPO) telah mendirikan rumah tangga pada 15 Februari 2016 selepas mengenali antara satu sama lain sekitar tahun 2009.

Isteri sangat cerewet

Saya sangat berterima kasih kepada kawan-kawan kerana tidak putus-putus bagi semangat. Tanpa mereka mungkin saya tidak setabah sekarang.

Sukar gambarkan sambut hari raya

Sumber : mStar

[instagram-feed]