Cinta & Perhubungan

‘Doktor Cakap Awak Mungkin Tak Bertahan, Sampai Masa Tu Saya Dah Redha Tapi..’

Walaupun sejak kebelakangan ini dunia hiburan tempatan dikejutkan dengan berita seorang artis tidak menghargai isterinya, akan tetapi masih ada lagi para suami di luar sana yang boleh dijadikan contoh. Itulah digambarkan dengan ketabahan seorang suami ini apabila dia tidak dapat menahan sebak menjaga isterinya yang sedang terlantar tidak sedarkan diri di sebuah pusat rawatan.

BACA : “Fully Respect Bro” – Setia Jaga Isteri, Suami Muda Ini Buat Ramai Tersentuh

Menerusi perkongsian di akaun Facebook milik seorang lelaki bernama Ayie ini, dia meluahkan rasa sebak melihat keadaan isterinya, Nurul Nadia binti Tumin sedang bertarung ny4wa di Unit Rawatan Rapi (ICU).

Takkan tinggalkan awak…saya nak bila awak sedar saya orang pertama yang awak nampak

9 hari bulan doktor cakap awak mungkin tak bertahan sampai pagi. Masa tu saya dah redha saya dah putus asa tapi keajaiban ALLAH SWT, awak tetap bertahan hingga sekarang. Hari ni lagi sekali saya nampak awak tenat. Harapan yang menggunung semalam , runtuh dalam sekelip mata. 

Saya jadi takut…saya taknak kehilangan awak

Malah, lelaki ini turut bersama rakan-rakannya sanggup mengagihkan sejumlah bungkusan makanan kepada golongan susah sebagai salah satu cara untuk mendapatkan keberkatan agar isteri tercintanya cepat sembuh.

Kisah suami ini ternyata telah menggamit emosi ramai apabila para netizen turut berasa sebak dan mendoakan kesembuhan buat isterinya itu serta dipermudahkan segala urusan di ruangan komen entri tersebut.

Saya doakan isteri awak sedar & awak suami yang baik

Sedih baca cerita awak ni. Semoga Allah turunkan mukjizat

Rasa nak menitis air mata..semoga dipermudahkan & sembuh 

Sumber : FB Encik Ayie