Cinta & Perhubungan

“Fully Respect Bro” – Setia Jaga Isteri, Suami Muda Ini Buat Ramai Tersentuh

Sudah menjadi tanggungjawab seorang suami untuk menjaga kebajikan si isteri dalam apa jua keadaan sekalipun. Hal ini kerana sebaik pas4ngan suami dan isteri ini diijabkabulkan, mereka telah mengikat janji untuk sehidup sem4ti. Itulah dapat digambarkan dengan sikap mulia seorang suami, Abdul Rahim Alias apabila setia menjaga isterinya yang sedang terlantar akibat asma kr0nik.

BACA : “Terima Kasih Doktor” – Tampil Bantu Baby Ainul, Dr Amalina Dipuji Netizen

Menurut Abdul Rahim, isterinya yang berusia 25 tahun itu menghidap asma ketika usia remaja tetapi pada 7 November tahun lalu, apabila Shahidatul Nadiana mengalami sesak nafas.

Difahamkan, isterinya itu tidak sedarkan diri sehingga kini sejurus selepas menjalani rawatan imbasan x-ray di HospitaI Universiti Sains Malaysia (HUSM).

Saya tidak dapat tahan air mata setiap kali melihat wajahnya. Jauh di sudut hati saya mahu melihat dia kembali tersenyum seperti dulu.

Tambah suami berusia 25 tahun ini, walaupun begitu dia redha dengan ketentuan Ilahi dan bertekad untuk menjaga isteri tercintanya itu.

Meskipun, pendapatan saya sebagai seorang petani tidak menentu namun sumbangan orang-orang yang datang ziarah selain simpanan ada, sedikit sebanyak dapat meringankan beban untuk membeli barangan keperluan. 

Setiap bulan belanja sehingga RM2, 000

Bagi meringankan beban pas4ngan suami isteri ini, mereka menerima kunjungan daripada Skuad Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) Prihatin Kelantan termasuklah Pengarah PERKESO Negeri, Nora Yaacob untuk menyampaikan sumbangan.

Tambah Abdul Rahim, sebelum ini isterinya penah bekerja di sebuah restoran makanan segera selama 5 tahun sebelum terlantar dan sepanjang masa perlu diuruskan serta hanya boleh menggerakkan matanya sebagai tanda isyarat.

Dapat bantuan daripada JKM

Ternyata kisah suami ini menjaga isterinya yang sedang terlantar telah menarik perhatian ramai apabila rata-rata netizen memuji kesetiaannya dan mendoakan buat mereka berdua.

Fully respect kat hang bro!

Ini yang kita panggil cinta sejati..semoga cepat sembuh

Mulianya hati…Moga Allah beri ganjaran syurga buat keduanya

Hebatnya lelaki ini..cintanya tulus

Sumber : Harian Metro FB Pokcek Dah PERKESO Kota Bharu