Viral

“Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak”

"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Semalam bertarikhkan 8 Mac merupakan ‘Hari Wanita Sedunia’ yang disambut setiap tahun. Ia adalah titik fokus dalam pergerakan wanita memperjuangkan hak kesamarataan dan mengurangkan diskriminasi terhadap golongan hawa. Melalui media sosial, dilihat ramai telah mengucapkan hari wanita bagi memberi inspirasi kepada semua untuk terus maju. Namun siapa sangka hari yang disambut dengan meriah itu dicemari dengan perbuatan terkutuk seorang individu. Kisah yang diceritakan oleh wanita ini di media sosial boleh dijadikan pengajarab buat semua.

BACA : [VIDEO] Lama Menduda, Atuk 103 Tahun Akhirnya Kahwin Semula Dengan Wanita Muda


"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 2
Gambar sekadar hiasan

Kena rakam dalam train

Menurut perkongsian Norziani Laily di laman Twitter, dia dalam perjalanan menaiki LRT  dari Stesen Sentul Timur ke Jamek Mosque pada awal pagi. Keadaan yang gelap ketika itu membuatkan wanita berkenaan menyedari akan lelaki yang duduk di hadapan dia sedang merakam dirinya. Laily yang berang dengan tindakan lelaki terbabit terus memarahinya dan meminta untuk memadam semua rakaman tersebut. Dia juga terkejut dan tidak sangka kejadian itu boleh berlaku ke atas dirinya.

"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 3"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 4

"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 5

Pernah diganggu banyak kali

Mengulas lebih lanjut, Laily memberitahu dia sering diganggu sejak dari kecil lagi. Wanita berkenaan juga menyelar beberapa individu yang menyalahkan golongan hawa apabila situasi ini terjadi. Dia turut menyatakan aurat bukan menjadi punca utama gangguan tersebut berlaku kerana penampilannya ketika itu tidak menjolok mata.


"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 6

"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 7
Gambar sekadar hiasan

Anda memang berani

Perkongsian Lalily itu telah mendapat perhatian orang ramai. Rata-rata mereka memuji dengan tindakan wanita tersebut kerana berani untuk bersuara. Netizen juga turut berkongsi pernah mengalami situasi yang sama. Selain itu, mereka turut menasihati Laily agar lebih berhati-hati dan peka dengan keadaan sekeliling.

"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 8"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 9 "Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 10

"Selalu Aku Tengok Orang Lain Je Terkena, Sekarang Giliran Aku Pulak" 11

Sumber : Twitter Norziani Laily


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram