Cinta & Perhubungan International Viral

Sebak, Ibu Terharu Reunion Semula Dengan Anak Yang Telah Tiada Akibat Leukemia

Sebak, Ibu Terharu Reunion Semula Dengan Anak Yang Telah Tiada Akibat Leukemia 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Kehilangan orang yang tersayang memang akan menimbulkan rasa pilu di hati tambahan lagi kehilangan di dalam kalangan ahli keluarga. Menerusi video yang di muat naik laman Twitter milik Creepyposta, seorang ibu di Korea Selatan  merasa bertuah kerana mendapat peluang untuk bertemu kembali dengan anak perempuannya, Nayeon, yang telah pergi buat selamanya. Pertemuan yang di jalankan melalui teknologi Virtual Reality (VR) ini merupakan projek dokumentari yang dihasilkan oleh siaran televisyen di Korea, MBC.

Sebak, Ibu Terharu Reunion Semula Dengan Anak Yang Telah Tiada Akibat Leukemia 2

Sebak, Ibu Terharu Reunion Semula Dengan Anak Yang Telah Tiada Akibat Leukemia 3

BACA : “Ibu Halalkan Susu Pada Adik” – Bayi 7 Bulan Hidap Kanser Pergi Dalam Pangkuan

Dokumentari khas, ibu hilang anak akibat leukemia

Nayeon merupakan anak ketiga daripada empat adik beradik. Dia didiagnosis menghidap kompilasi leukemnia pada tahun 2017 dan pergi buat selamanya pada tahun yang sama. Semenjak pemergian Nayeon, ibunya tidak dapat lari dari perasaan sedih dan rasa bersalah mengenangkan nasib yang menimpa anaknya itu. Kisah Nayeon dan ibunya mendapat perhatian syarikat MBC. Bagi membantu ibu Nayeon melepaskan kerinduan, MBC telah menghasilkan satu projek dokumentari khas yang bertajuk ‘I Met You’.

Sebak, Ibu Terharu Reunion Semula Dengan Anak Yang Telah Tiada Akibat Leukemia 4

Pertemuan penuh emosi

Babak Nayeon dan ibunya dipertemukan itu mengundang perasaan sedih terhadap ibunya. Lebih menyentuh perasaan, apabila ibu tersebut mengalir air mata sambil meluahkan perasannya untuk ingin memegang Nayeon sekali lagi. Dalam video tersebut juga, Nayeon dan ibunya turut sempat menyambut hari lahir bersama melalui teknologi VR ini. Ibu Nayeon turut memberitahu bahawa beliau teringin hendak memeluk Nayeon kerana amat merindui dirinya.

Sebak, Ibu Terharu Reunion Semula Dengan Anak Yang Telah Tiada Akibat Leukemia 5

Bersyukur atas pertemuan ini

Walaupun pertemuan antara si ibu dan Nayeon hanya berada di alam maya, ibu Nayeon tetap merasa bersyukur dan ianya tetap akan menjadi detik terindah buat ibu itu. Bagi menjayakan dokumentari ini, Syarikat MBC telah mengumpulkan seberapa maklumat Naeyon yang ada termasuklah gambar dan audio yang dimiliki keluarganya. Syarikat MBC juga telah mendapatkan bantuan daripada kanak-kanak seusia Nayeon untuk mendapatkan pergerakan dan suara dengan mirip Nayeon.

Sebak, Ibu Terharu Reunion Semula Dengan Anak Yang Telah Tiada Akibat Leukemia 6

Sumber : Twitter Creepyposta

Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram