Cinta & Perhubungan Fesyen & Gaya Hidup Inspirasi Santai Semasa

Berdebar Pertama Kali Jumpa Bakal Mentua? Cuba Buat Tips Ini Untuk Pikat Hati

Berdebar Pertama Kali Jumpa Bakal Mentua? Cuba Buat Tips Ini Untuk Pikat Hati 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Melangkah ke fasa seterusnya dalam perhubungan setelah mengenali hati budi masing-masing bukan sesuatu yang mudah. Pelbagai halangan harus ditempuh sebelum mengecap kebahagiaan yang sebenar. Setiap orang yang sudah bersedia untuk melangkah ke fasa bertemu dengan ahli keluarga buah hati pasti akan menghadapi kerisauan jika diri tidak diterima oleh keluarga si buah hati. Oleh itu, persiapan yang rapi dari segi psikologi dan fizikal mesti disediakan bagi memperoleh restu dalam perhubungan.

BACA: Ramai Manusia ‘Fake’, Wanita Ini Kongsi Tips Pilih Teman Hidup Sebelum Kahwin

Rancang perjumpaan agar plan tak rosak

Pemilihan masa untuk bertemu dengan bakal mentua amat penting supaya kedua-dua pihak ada masa untuk berfikir apa akan dilakukan atau diborakkan pada hari pertemuan tersebut. Pertemuan secara mengejut hanya akan merosakkan suasana apabila tiada persiapan dilakukan.

Berdebar Pertama Kali Jumpa Bakal Mentua? Cuba Buat Tips Ini Untuk Pikat Hati 2
Gambar sekadar hiasan

Pakaian dan penampilan diri yang lebih kemas

Memanglah kita mesti menjadi diri sendiri tanpa perlu berlakon sehingga menjadi ‘fake‘. Tapi melalui penampilan diri juga orang akan dapat membaca diri kita yang sebenarnya. Terutama sekali buat mak-mak yang lebih banyak  ‘makan garam’. Penampilan diri bukan saja ditujukan kepada cara berpakaian, malah melalui cara penjagaan diri juga mesti sentiasa dijaga.

Berdebar Pertama Kali Jumpa Bakal Mentua? Cuba Buat Tips Ini Untuk Pikat Hati 3
Gambar sekadar hiasan

Ringan tulang dan mulut untuk bergaul

Sentiasalah tawarkan diri untuk membantu bakal mentua semasa di rumah mereka. Kebiasaannya mentua akan menolak, jadi faham-faham sajalah setiap bahasa tubuh atau kelakuannya jika perlu. Komunikasi juga sangat penting. Oleh itu, cuba berbual secara spontan dengan bakal mentua supaya perbualan tidak terlihat kekok. Bergurau senda juga akan membantu hilangkan rasa kurang selesa antara dua pihak.

Berdebar Pertama Kali Jumpa Bakal Mentua? Cuba Buat Tips Ini Untuk Pikat Hati 4
Gambar sekadar hiasan

Bawa buah tangan sebagai tanda hormat

Pelik rasanya jika ke rumah orang tanpa membawa sebarang buah tangan. Oleh itu, pastikan anda membawa buah tangan ringkas seperti kuih-muih, atau buah-buahan buat bakal mentua. Mereka pasti akan sangat berbesar hati menerima buah tangan itu, silap-silap buah tangan itu akan dihidangkan kembali kepada kita. Apabila perkara ini terjadi, ‘buah tangan’ tersebut boleh menjadi topik perbualan seterusnya dengan mereka.

Berdebar Pertama Kali Jumpa Bakal Mentua? Cuba Buat Tips Ini Untuk Pikat Hati 5
Gambar sekadar hiasan

Sumber: SirapLimaulovemachinephotography

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] Isteri Jenis Pegang Gaji, Suami Merayu Manja Minta Duit Sebelum Keluar
🔥Suami Remove Makeup Isteri Lepas Wedding, Berdekah Warna Kulit Sebenar Kantoi
🔥Dugaan Raya PKP, Bapa Terkorban Nahas Tak Sempat Tengok Hadiah Dikirim Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram