Cinta & Perhubungan Realiti Hidup Semasa

Sebak! Ibu Bapa MeninggaI Pada Bulan Sama, Nasib 3 Beradik Tinggal Yatim Piatu

Kehilangan kedua-dua ibu bapa merupakan perkara yang paling sedih dan sukar untuk diterima. Lebih-lebih lagi jika anak-anak masih kecil dan tidak tahu apa-apa dan terpaksa meneruskan kehidupan mereka tanpa orang tua di sisi. Itulah yang dapat digambarkan dengan nasib 3 beradik ini kerana terpaksa menjalani kehidupan sebagai yatim piatu selepas kem4tian ibu bapa mereka.

BACA : Anak Demam & Batuk Sampai Dijangkiti Kuman, Ibu Tak Sangka Punca.. Asap R0k0k!

Kredit Foto : Metro

Difahamkan, kedua-dua ibu bapa mereka meninggaI dunia akibat peny4kit kr0nik dalam tempoh 2 minggu berturut-turut.

Gambar Sekadar Hiasan

3 beradik itu termasuklah Mohd Fareez Aiman Kassim, 10, Mohd Fareez Hafizul, 9 dan adik bongsu mereka, Nurhikmah, 6, kini terpaksa menumpang kasih dengan nenek dan bapa saudara, Musa Juali yang sudah tua.

Menurut Musa, arw4h adiknya dan isteri dikesan menghidap kencing manis dan k4nser perut sebelum masing-masing meninggaI dunia dalam tempoh masa 2 minggu berturut-turut.

Tidak berdaya bekerja sara 3 anak..masalah kesihatan

Sejurus mendengar khabar itu, dia bersama adik-beradik lain berbincang sebelum membuat keputusan mengambil 5 beranak tersebut di Semenanjung untuk dibawa pulang ke kampung pada bulan November tahun lalu.

Arw4h ibu pergi dulu sebelum bapa..13 hari kemudian

Tambahnya, kira-kira seminggu selepas kehilangan kedua-dua ibu bapa mereka, kini 3 beradik ini yang berada di kampung Gerama dalam jagaan abang dan ibunya yang berusia 70 tahun.

Bergilir-gilir jaga..sara perbelanjaan sekolah

Orang yang ingin bantu anak yatim ini

Mohd Fareez Aiman atau lebih mesra disapa Along menyatakan bahawa meskipun sudah terbiasa dengan keadaan seperti itu kerana arw4h ibu dan ayahnya seringkali masuk hospitaI sebelum ini tetapi mereka 3 beradik tetap rindu akan kedua-dua orang tuanya.

Para netizen yang mengetahui akan kisah 3 beradik ini turut berasa kasihan lalu meluahkan rasa sedih dan mendoakan buat mereka.

Berat sungguh ujianmu adik2. Hilang tempat bergantung

Moga menjadi anak yang baik & orang berjaya nanti besar

Kuatkan semangat & bertabahlah wahai adik2 

Semoga dipermudahkan urusanmu adik2

Sumber : Harian Metro