Sedih Viral

Sebak Atuk 68 Tahun Terbongkok Jadi Food Rider, Anak Rupanya Biawak Hidup?

Sebak Atuk 68 Tahun Terbongkok Jadi Food Rider, Anak Rupanya Biawak Hidup? 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Demi meneruskan kelansungan hidup di musim pandemik ini, ramai sekali individu yang memilih untuk bekerja sebagai food rider. Kebanyakannya terdiri daripada anak-anak muda yang sukar mendapat sumber mata pencarian. Pekerjaan ini bukan mudah, lebih-lebih lagi dengan keadaan cuaca tidak menentu, perlu mengejar masa penghantaran dan berdepan 1001 ragam pelanggan.

BACA: Penonton Bola Pesan Makanan Di Stadium, Food Rider Dah Terpinga Cari Pelanggan

Kisah sedih hari ini…Aku buat job food rider terjumpa seorang atuk tapi masih kuat jadi rider jugak

Namun sebentar tadi, rakaman seorang pak cik tua yang bekerja sebagai food rider nyata mengejutkan ramai. Mana tidaknya, lelaki berumur 68 tahun yang sudah berpangkat datuk itu kelihatan terbongkok-bongkok untuk menghantar pesanan customer dengan menaiki motor.

@danielashraf1370

kisah sedih hari ni, aku buat grab food terjumpa dgn seorang atuk yang berumur 68 tahun tapi masih kuat buat grab🥲 #fyp #fypシ #fypdongggggggg #sedih

♬ original sound – BrassicaOlerasia91 – BrassicaOlerasia91

@danielashraf1370

Balas kepada @roseabdullll part dia ajak borak.. seronok borak dgn atuk ni

♬ semangat ngontennya – SR.Kimz`ˢᵃⁿˢ

Sebab aku sendiri dengar cerita Uncle Zack ni…Anak pemalas tak nak kerja

Susulan rakaman tersebut yang turut viral di Twitter, seorang pengguna tampil mendedahkan kisah pilu warga emas berkenaan. Jelasnya, anak-anak kepada pak cik yang dipanggil Uncle Zack itu disifatkan pemalas serta layak digelar biawak hidup. Rupanya dahulu, atuk tua itu pernah bekerja sebagai pemandu namun terpaksa berhenti selepas berdepan dengan isu pembayaran gaji.

Sebak Atuk 68 Tahun Terbongkok Jadi Food Rider, Anak Rupanya Biawak Hidup? 2

Sebak Atuk 68 Tahun Terbongkok Jadi Food Rider, Anak Rupanya Biawak Hidup? 3

Sebak Atuk 68 Tahun Terbongkok Jadi Food Rider, Anak Rupanya Biawak Hidup? 4

@roseabdullll

Balas kepada @hidayah8785 ni lh cstmr ksygn kitorg @jamal_997 @hidayah8785 @masquerade0610

♬ bunyi asal – roseabdullll – roseabdullll

Bayangkan kalau atuk ni kena marah sebab hantar makanan lambat…Patutnya dia rehat duduk rumah

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen cukup sedih melihat perkongsian berkenaan. Malah ramai yang bersetuju untuk saling menghulurkan bantuan jika berkesempatan menemui Uncle Zack.

Sebak Atuk 68 Tahun Terbongkok Jadi Food Rider, Anak Rupanya Biawak Hidup? 5

Sebak Atuk 68 Tahun Terbongkok Jadi Food Rider, Anak Rupanya Biawak Hidup? 6

Sebak Atuk 68 Tahun Terbongkok Jadi Food Rider, Anak Rupanya Biawak Hidup? 7

Sumber: TikTok danielashraf1730 & Twitter Syed_Hamadi1

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tersasul Panggil Kamal Adli ‘Sayang’ Di Live TV, Uqasha Senrose Tertunduk Malu
🔥Berkali Ranapkan Cubaan Gol JDT, Kekacakan Kevin Mendoza Buat Ramai Tak Keruan
🔥[VIDEO] Mak Engku Jiwai Watak Saat Shooting, Tertampar Muka Amelina Betul-Betul

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook