Hiburan

“Scene Sepak Tak Mencabar Tapi..” – PukuI Ibu Hajah, Azhan Rani Buka Mulut

Semalam merupakan episod ke-14 bagi drama yang paling meluapkan emosi ramai iaitu Nur 2. Watak Ustaz Hamadi yang dibawa oleh Azhan Rani merupakan watak paling menimbulkan kemarahan para penonton dengan sikap pentingkan dirinya itu. Semalam terdapat satu babak dia sanggup menampar dan mengheret ibu mertuanya kerana cuba memisahkan dia dengan isterinya iaitu Aishah.

BACA : [VIDEO] Amyra Kongsi Bloopers Nur 2, Babak Ustaz Hamadi Melatah Lawak Habis!

Pagi tadi para pelakon drama itu termasuklah Azhan Rani, Syafiq Kyle, Azar Azmi, dan Atiq Azman untuk berkongsi pengalaman sepanjang Nur 2 berlangsung di kaca televisyen.

Namun, Azhan Rani telah membuat satu pengakuan mengenai babak dia berkasar dengan ibu Hajah yang dibawa oleh Fatimah Abu Bakar itu.

Scene tampar dan tarik Fatimah Abu Bakar tak mencabar

Saya nak buat pengakuan hari ini, itu adalah scene yang paling susah dalam hidup saya sepanjang Nur 1 dan Nur 2. Sebab dia watak yang luar daripada diri sendiri. 

Scene tampar tak mencabar sebab hanya teknik saja. Tapi scene yang saya tutup pintu dia merayu saya dekat luar untuk buka pintu tu sebab dia nak ambil anak dia Aisyah. Yang tu memang saya menangis.

Sampai Fatimah kata ‘eh you tak boleh macam ni sebab you Hamadi’. Sebenarnya scene tu pengarah pun 50-50 nak buat sebab dia dah rancang. Kena seret Fatimah. Dia ada solution untuk gantikan orang lain. Tapi yang seronok dan excited pada hari tu adalah Fatimah Abu. Dia tengok lantai pastu dia kata boleh buat. You tarik je I.

Sumber : IG HotFM Azhan Rani