Viral International

Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game

Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Masihkah anda ingat kepada debaran permainan yang dipaparkan dalam siri drama Korea ‘Squid Game‘? Kali ini, produksi rancangan ‘Running Man‘ telah mengolah episod terbaru mereka di mana semua ahli kononnya melalui cabaran yang sama seperti cerita Netflix tersebut. Bahkan di awal tayangan, mereka yang terbaring di katil akhirnya bangun daripada pengsan sebelum menyedari set penggambaran berkenaan sangat mirip dengan rekaan asalnya.


BACA : [VIDEO] Wanita Malaysia Viral, Wajah 99% Mirip Watak Pemain 212 Squid Game

Permainan asal diolah semula

Setiap permainan tersebut amat mirip dengan siri asal namun formatnya sedikit berubah. Misalnya dalam game memilih di antara corak payung, segi tiga, bintang serta bulatan, rata-rata mereka sangka perlu menjayakan misi mengukir gula-gula. Hakikatnya, pemilihan tersebut adalah petunjuk kepada set makanan tengahari yang akan dinikmati mereka. Ada yang mendapat lauk mewah, selebihnya hanya sekadar alas perut dengan nasi dan seaweed.

Firasat & tekaan dia memang power

Selain itu, kelihatan juga mereka bermain batu seremban dan permainan yang tampak mudah itu cukup mendebarkan sekali. Pun begitu, adegan game melintasi jambatan kaca paling mendapat perhatian khususnya ketika giliran Song Ji-hyo. Laluan tersebut mempunyai permukaan kayu dan juga styrofoam di mana peserta perlu melepasi 13 kotak laluan. Aktres berkenaan mengejutkan ramai apabila dia berjaya meneka dengan betul iaitu sebanyak 8 langkah berturut-turut tanpa terjatuh langsung.


Running Man catat rating tertinggi dengan nilaio 2 angka

Monk Ji memang sejak dahulu diketahui sebagai pemain yang ‘penuh tuah’ dan firasatnya sentiasa betul 99%. Adegan selama 1 minit lebih itu bukan sahaja mendebarkan pemain lain, malahan juga mengejutkan team produksi. Ini sekali gus membuatkan rating tayangan ‘Running Man’ tiba-tiba mencanak naik kepada peratusan tertinggi minggu lalu.


Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game 2

Sumber : YouTube Kocowa TV, Twitter sparrtace going next, song ji hyo intl, c4ni5, song joong kook

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Makan Laju Suka Telan Lauk Panas, Wow Gaji Hamzy Mukbang Cecah RM1 Juta Sebulan
🔥Tersasul Panggil Kamal Adli ‘Sayang’ Di Live TV, Uqasha Senrose Tertunduk Malu
🔥Kantoi Juga Kejahatan Erma, Tapi Ramai Pula Nak Ayah Syafiq Terima Balasan

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook