Cinta & Perhubungan Semasa

Rambut Gugur Akibat Rawatan, Bapa Sanggup Botak Kepala Demi Anak Hidap Kanser

Rambut Gugur Akibat Rawatan, Bapa Sanggup Botak Kepala Demi Anak Hidap Kanser 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

‘Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa’. Kenyataan tersebut sememangnya tidak boleh disangkal lagi kerana ibu dan ayah ialah orang yang paling terkesan tatkala berlaku sebarang kejadian kepada anak-anak. Betapa besarnya ujian yang melanda, mereka pasti akan melakukan yang terbaik demi menghiburkan hati anak-anak. Begitulah mungkin situasi yang terpaksa ditanggung oleh seorang lelaki bernama Jeffri Senin apabila anaknya disahkan menghidap kanser tulang.


BACA: “Minum Air Sejuk Bukan Penyebab Period Pain Dan Kanser” – Dr Amalina

Rayyana menjalani kemoterapi

Menerusi sebuah portal berita, anak perempuan kepada Encik Jefri yang mesra disapa Rayyana telah menghidap kanser tulang sejak Ogos lalu dan sedang menjalani rawatan di sebuah pusat kesihatan. Selain itu, bapanya turut mendedahkan Rayyana telah mengalami keguguran rambut yang ketara sejak kali pertama menjalani rawatan kemoterapi.

Rambut Gugur Akibat Rawatan, Bapa Sanggup Botak Kepala Demi Anak Hidap Kanser 2

Rambut Gugur Akibat Rawatan, Bapa Sanggup Botak Kepala Demi Anak Hidap Kanser 3

Botakkan kepala untuk bagi sokongan moral

Bagaimanapun, paling menyentuh perasaan adalah pengorbanan Encik Jefri yang sanggup membotakkan kepala semata-mata untuk kelihatan sama dengan kanak-kanak berusia 9 tahun berkenaan. Menurutnya, perkara itu dilakukan demi memberi semangat dan kekuatan kepada anaknya yang bergelut dengan komplikasi tersebut.

Rambut Gugur Akibat Rawatan, Bapa Sanggup Botak Kepala Demi Anak Hidap Kanser 4

Rambut Gugur Akibat Rawatan, Bapa Sanggup Botak Kepala Demi Anak Hidap Kanser 5
Kredit foto Harian Metro

Saya mahu Rayyana positif. Tak minta wang ringgit

Ujarnya lagi, dia tidak meminta orang ramai untuk menghulurkan bantuan daripada segi wang ringgit. Sebaliknya mengharapkan doa agar anaknya itu cepat sembuh. Baginya, apa yang penting sekarang adalah memastikan anaknya itu kekal positif dan bersemangat biarpun berhadapan dengan ujian yang berat.


Rambut Gugur Akibat Rawatan, Bapa Sanggup Botak Kepala Demi Anak Hidap Kanser 6 Rambut Gugur Akibat Rawatan, Bapa Sanggup Botak Kepala Demi Anak Hidap Kanser 7 Rambut Gugur Akibat Rawatan, Bapa Sanggup Botak Kepala Demi Anak Hidap Kanser 8

Sumber: Facebook Harian Metro

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] Curi Bungkus Makanan Hotel Masuk Ke Bekas Sendiri, Wanita Malu Dirakam
🔥[VIDEO] “Macam Family Je” – Bini Kerdil Curi Tumpuan Jalan Dipimpin Suami & BFF
🔥Ibu Di Rumah Masak Sedap, Tapi Sedih Anak Duduk Asrama Berbuka Lauk Ayam Mentah

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram