Semasa Viral

“Hanya Satu Urat Dapat Diselamatkan” – Kakak Bongkar Tragedi Adik Terputus Jari

Ancaman boleh datang daripada pelbagai arah dan bentuk. Kadangkala, dalam seronok kita bermain pun banyak perkara yang tidak diingini boleh berlaku. Lazimnya, ia terjadi kepada kanak-kanak kerana mereka belum sedar dengan setiap ancaman yang mungkin menggugat keselamatan. Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook bernama Anieza Niera telah berkongsi kisah adik bongsungnya yang mengalami tragedi buruk ketika sedang bermain.

BACA: Mereka Tak Terbakar.. -DSV Ziarah Pusara Anak, Sempat Imbau Tragedi Hitam 2013

Pengajaran untuk kita semua

Menurut Anieza, kejadian tersebut berlaku di rumahnya ketika semua ahli keluarga sedang membuat persiapan untuk kenduri. Sementara itu, adiknya yang bernama Najwan pula sedang bermain-main dengan saudara-mara yang lain. Akan tetapi, suasana gembira itu bertukar tragedi apabila jari si adik pula tersangkut pada pagar rumah.

Bila badan tak boleh imbang, jatuh.. terus putus jari

Menyorot kembali kronologi, Anieza memaklumkan bahawa adiknya telah terjatuh selepas itu dengan jari yang masih tersangkut pada pagar berkenaan. Lebih mengerikan, jari tersebut telah terputus sehingga terpaksa dibawa ke pusat rawatan berhampiran untuk menyambungkan kembali jari tersebut. Namun, menurut d0ktor hanya ada satu urat sahaja yang boleh diselamatkan.

Jari semakin kecut. Terpaksa buang balik

Ujarnya, pihak d0ktor mencuba pelbagai cara untuk mengembalikan fungsi jari terputus itu kembali. Namun menerusi penelitian mereka setakat ini, jari tersebut nampaknya belum mempunyai reaksi yang positif. Berikutan tragedi yang melanda adiknya, dia menasihati orang ramai agar lebih berhati-hati dengan kejadian sebegitu.

Sumber: Facebook Anieza Niera

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram