Hiburan Viral

Ramai Tertipu! Ingatkan Nazrudin Rahman, Rupanya Pelanduk Dua Serupa! 

Kebelakangan ini tular di media sosial tentang satu video lawak memaparkan gelagat seorang model lelaki seolah-olah senyum terpaksa ketika jurukamera mengambil gambarnya. Menariknya, video tersebut dijadikan bahan jenaka kebanyakkan page-page hiburan dan ramai yang menyangka model lelaki di dalam video itu adalah Nazrudin Rahman, iaitu seorang pengacara terkenal dan juga host Jalan-Jalan Cari Makan.

BACA: Isu Harga Buku Nota Cik B, Pelawak No. 1 Dunia Pun Terhibur Baca Komen Win DSV

Insan pertama yang berlegar di kepala setiap yang menonton video itu pastilah dirinya! Mana taknya, ekspresi wajah dan cara senyumannya memang serupa dengan model di dalam video iklan tersebut sehinggakan ada yang betul-betul menyangka lelaki itu adalah dirinya.

Video asal dari 9gag

Perkara ini telah sampai pada pengetahuan Nazrudin Rahman dan beliau sendiri akui telefon pintarnya kebelakangan ini penuh dengan mesej yang bertanyakan jika lelaki dalam video itu adalah benar-benar dirinya.

Nazrudin ahirnya memberikan respon terhadap perkara itu di akaun Instagram dan Twitternya dengan membuat video parodi gelagat model lelaki dalam video yang tular itu. Senyum ketika gambar ditangkap dan kemudian tarik muka ketat. Memang sebijik!

Krew saya diam-diam mahu menunjukkan kepada saya betapa serupanya kami

Geli hati, terhibur! Itulah yang dirasakan kebanyakkan netizen yang menonton video parodi itu. Dengan membuat gelagat yang serupa dengan model tersebut, ketersamaan wajah antara mereka memang tak dapat dinafikan!

Sama sangat Naz

Haha masa tengok awal2 pun.. dalam hati macam muka abang 

Maigadd! sama lah.. benda yang sama aku pikir 

Hahaha sebijik siut.. nampak sama bila senyum 

Kelakar giler.. akhirnya ada video dari abg naz sendiri

Sumber: IG nazrudinrahman

like
love
1
haha
1
wow
sad
angry