Cinta & Perhubungan International

Pelamin Anganku Musnah! Lelaki Kecewa Bakal ‘Isteri’ Indah Khabar Dari Rupa

Pelamin anganku musnah! Itulah kata-kata dapat digambarkan dengan impian seorang lelaki untuk berkahwin dengan gadis cantik yang dikenalinya menerusi laman Facebook. Impiannya berkecai pada hari mereka hampir diijabkabulkan kerana lelaki warganegara Indonesia yang dikenali sebagai Yusuf itu mendapati wajah wanita berkenaan ternyata tidak sama seperti gambar cantik yang dikongsikannya di laman media sosial tersebut.

BACA : “Hanya Mampu Nangis..” – Pengantin Cemas, Khemah & Pelamin Diterbangkan Ribut

Ye saya kecewa dan kejadian ini jadi pengajaran kepada diri saya..

Menerusi laporan Tribunnews Jakarta, Yusuf berkhidmat di Korea Selatan telah berkenalan dengan seorang wanita Indonesia yang bekerja di Taiwan melalui laman Facebook. Selepas itu dia jatuh cinta dengan wanita tersebut kerana kerap memuat naik foto cantik di laman itu dan menjalin hubungan istimewa selama 2 tahun.

Difahamkan, mereka tidak pernah bersua muka atas faktor jarak yang jauh dan selalu berhubungan menerusi medium tersebut. 2 tahun menjalin hubungan cinta jarak jauh, Yusuf mengambil keputusan untuk datang ke Taiwan bagi menikahi buah hatinya itu.

Semasa majlis perkahwinan mereka berlangsung, Yusuf kelihatan terkejut mendapati wajah teman wanitanya itu sangat jauh beza dengan foto yang terdapat di laman Facebook berkenaan. Gara-gara kecewa ditipu, lelaki tersebut bertindak membatalkan perkahwinan itu dan mengambil keputusan untuk pulang ke Korea Selatan dengan hati yang lara.

Kisahnya mula tular di media sosial selepas lelaki itu menceritakan dan berkongsi foto wanita itu sewaktu majlis perkahwinan mereka di Taiwan. Jelas Yusuf lagi, dia mengalami kerugian sebanyak Rp10 juta (RM2, 948) seperti yang diminta olehnya sebagai persediaan. Tambahan pula, wanita tersebut kerap meminta wang daripadanya.

Sumber : Harian Metro , Tribunnews

[instagram-feed]