Semasa Viral

Pelajar Dedah Perangai Biadap Pemilik Kereta Sewa, Rupanya Ramai Dah Kena!

Perusahaan sewa kereta sememangnya mendapat sambut4n yang menggalakkan dalam kalangan pelajar di universiti. Oleh itu, ramai yang menggunakan peluang ini sebagai lubuk untuk menjalankan perkhidmatan kereta sewa lalu akhirnya bersaing dengan beberapa pemilik kereta sewa yang lain. Bagi memastikan pelanggan yang berterusan, golongan ini pastilah memberikan layanan dan perkhidmatan yang baik kepada pelanggan.

BACA: “Hari-Hari Kena Cuci Air Mani Dia”- Diganggu Lelaki Psik0, Wanita Rayu Bantuan

Gambar sekadar hiasan

Namun, sikap yang dimiliki seorang pemilik kereta sewa ini amatlah mendukacitakan kebanyakkan pelajar yang ingin menyewa kereta dengannya.

Gambar sekadar hiasan

Melalui perkongsian seorang gadis dari UiTM ini telah mendedahkan beberapa gambar perbualannya dengan pemilik kereta sewa berkenaan.

Beradab sebagai orang Melayu tak berapa pandai 

Kalau setakat UiTM, bahasa Melayu lebih elok digunakan 

Apabila gadis ini menolak untuk menyewa kereta dengannya gara-gara sikap kurang mesra ditunjukkannya, pemilik kereta ini akhirnya terus menghantar mesej berupa provokatif kepada gadis ini.

Jap lagi aku trace nom ni siapa punya.. sabar ye

Sebab kau.. aku cancel semua booking dari UiTM

Ekoran tweet tersebut, ramai kenalannya turut berkongsi pengalaman buruk mereka apabila berurusan dengan lelaki yang sama.

Dia punya service tak berdaftar.. perniagaan takde lesen

Nak bukak bisnes kereta tapi malas layan pelanggan

Banyak kerja lah 

Budak2 UiTM 10% je dari customer saya. Tak risau

Budak2 UiTM drama no 1.. nak jimat bagai.. kesian mak bapak 

Tak mampu bagai tapi lepak Starbucks

Gambar sekadar hiasan

So kawan aku dari universiti lain whatsapp dia.. ini yg jadi

Sorry.. saya tahu ramai je Melayu berjaya dan beradab

Sikap pemilik kereta sewa itu ternyata mendatangkan kemarahan ramai.

Orang tanya benda simple je takkan tu pun kau nak bengkek 

Dah dia tanya soalan dalam English.. jawablah dalam English juga

Bukak bisnes tanpa ilmu.. Sudahnya layan pelanggan macam bangang

Seorang pelajar UiTM telah mendedahkan hakikat sebenar cara pembelajaran di universiti itu yang sentiasa menggunakan bahasa Inggeris dalam kebanyakkan sesi.

Belajar in english, pembentangan in englis, semua in english

Sumber: Twitter solehahzaharil1