Realiti Hidup Semasa

Padah Salah Naik Grab, Wanita Ini Hampir Jadi Mangsa R0g0l!

Kemajuan teknologi di zaman kini begitu banyak sumbangannya dalam memudahkan urusan seharian. Melalui teknologi terkini seperti aplikasi-aplikasi di telefon pintar, urusan pembayaran bil utiliti, perbelanjaan barang-barang, urusan penempahan dan urusan pengangkutan semuanya dapat dilakukan dengan mudah dan cepat. Namun begitu, kemudahan teknologi ini jika digunakan secara tidak berhati-hati, mampu memberi padah kepada si pengguna.

BACA: Gara-Gara Insiden Lucu, Wanita Ini Akhirnya Disatukan Dengan Abang Grab

Gambar sekadar hiasan

Salah satu contoh aplikasi yang memudahkan urusan masyarakat kini adalah Grab yang membolehkan para pelanggan untuk menempah pengangkutan secara atas talian. Namun begitu, perkhidmatan sebegini turut memberi risiko kepada para pelanggang. Terbaru di Johor Bahru, seorang wanita berusia 23 tahun hampir menjadi mangsa r0gol apabila tersalah masuk kereta yang dianggap kenderaan Grab yang ditempahnya.

Gambar sekadar hiasan

Mangsa yang tidak memeriksa terlebih dahulu nombor pendaftaran kenderaan terbabit terus memasuki kereta itu setelah pemandu Grab yang ditempahnya telah memaklumkan ketibaannya. Mangsa menyedari bahawa dia telah tersalah memasuki kenderaan apabila kenderaan yang dinaiki tidak menuju ke Larkin sebaliknya hanya berpusing-pusing di kawasan yang sama sebelum penyamar pemandu itu memberhentikan keretanya.

Gambar sekadar hiasan

Suspek yang dipercayai seorang warga Pakistan kemudiannya datang ke tempat duduk belakang dan menampar mangsa yang cuba melarikan diri. Kes itu turut dijelaskan oleh Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Komisioner Shahurinain Jais menerusi satu kenyataan kepada pihak media.

Gambar sekadar hiasan

Suspek yang ditahan itu mengaku bersalah dan sedang dalam tahan reman pihak p0lis.

Sumber: bharian

like
love
haha
wow
1
sad
angry