Semasa

Padah Bertumbuk Dengan Bapa Saudara Sindrom Down, Budak 6 Tahun Temui AjaI

Seorang budak lelaki bernama Muhammad Azfar Qayyum Md Said temui ajaI di rumahnya di Kampung Bandar, Siong, Baling selepas dipercayai bermain tumbuk-tumbuk dengan bapa saudaranya yang juga sindrom down. Difahamkan keadaan dalaman budak berusia 6 tahun ini teruk dan disahkan ‘pergi’ pada jam 2.15 petang ketika dia  dirawat pasukan perubatan dari HospitaI Baling.

BACA : Budak Nekad Kunci Diri Dalam Kereta Sebab Taknak Mak Rampas Handphone

Kredit Foto : BH Online

Superintendan Abd Fatah Abd Rahman yang juga pemangku Ketua PoIis Baling mengatakan bahawa pihaknya menerima maklumat berkaitan insiden itu daripada pihak pusat perubatan selepas dimaklumkan mengenai kanak-kanak terbabit ketika dirawat.

Gambar Sekadar Hiasan

Doktor sahkan Azfar telah tiada 4 jam sebelum itu

Berdasarkan keterangan ahli keluarganya, kanak-kanak itu telah ditemui dalam keadaan kaku di dalam bilik di rumahnya kira-kira jam 1 tengah hari sebelum dibawa ke pusat perubatan.

Main tumbuk-tumbuk, berhenti selepas ditegur

Tambah Abd Fatah, hasil pemeriksaan awal mendapati terdapat beberapa kesan lebam pada bahagian kepala dan badannya.  Adik Azfar dikatakan telah bermain dengan bapa saudaranya yang berusia 16 tahun namun mereka berhenti selepas ditegur.

Berikutan itu, suspek telah ditahan pihak p0Iis bagi membantu siasatan mengikut S3ksyen 302 Kanun Kes3ksaan kerana membunvh. May4t kank-kanak itu kemudiannya dibawa ke H0spitaI SuItanah Bahiyah (HSB) Alor Setar untuk membuat siasatan lanjut.

Sumber : BH Online