Hiburan Semasa Viral

“Ni Pun Boleh Kena Saman”- Netizen Kantoikan Video Jofliam Tak Pakai Seatbelt

Sejak membuat video live mengumumkan nama-nama individu yang bakal disaman gara-gara menulis status di media sosial yang berbaur fitnah, nama Jofliam dan Cik Epal nampaknya semakin trending di semua media sosial. Baru-baru ini di Twitter, seorang individu telah mendedahkan beberapa potongan gambar daripada video klip teaser pas4ngan itu serta memberikan komen berupa kritikan terhadap mereka.

BACA: Lepas Michael Ang, Giliran Sharnaaz Ahmad Pula Komen Tentang Isu Cik Epal Riak?

Dalam satu babak, Jofliam dilihat sedang memandu kenderaan mewahnya namun individu ini telah perasan bahawa dia gagal mematuhi undang-undang jalan raya kerana tidak memakai tali pinggang keselamatan semasa pemanduan.

Sibuk cakap pasal undang2, pakai tali pinggang pun tak buat

Bagi individu ini, kesalahan seperti ini tidak patut dilakukan Jofliam memandangkan dia dan isteri ketika ini sedang sibuk ingin mengeluarkan saman atas dasar undang-undang terhadap individu yang melontarkan status berunsur hate speech terhadap mereka di media sosial.

Gunakan klip video ini untuk counter balik

Menganggap Jofliam sebagai hipokrit, individu ini turut menyeru mereka yang kini berdepan saman pas4ngan itu supaya menggunakan video ini sebagai bahan untuk membalas balik dakwaan saman Cik Epal dan Jofliam.

Dia adalah public figure

Bagi individu ini, dia mempunyai alasan sendiri kenapa membangkitkan isu ini di Twitter. Salah satunya kerana Jofliam merupakan seseorang yang dikenali dan dengan berkongsi video tersebut, dia telah gagal menunjukkan teladan yang baik kepada pengikutnya.

Kesimpulannya, individu ini berpandangan bahawa video itu tidak patut dikongsikan ke media sosial lalu menjadi tontonan ramai netizen, kerana sudah jelas Jofliam memaparkan satu kesalahan undang-undang dan tidak mustahil perkara itu akan mendatangkan masalah di kemudia hari.

Sumber: Twitter Syazana, IG jofliam

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Maaf

Sila matikan Ad Blocker untuk membaca artikel dalam portal ini