Realiti Hidup Tips Berguna

“Nasib Baik Tergerak Nak Check..”-Wanita Kongsi Detik Bag Diselit ‘Pad’ Misteri

Apabila kita membuat perancangan untuk pergi makan angin ke luar negara, kita pastinya dipenuhi dengan rasa teruja. Sebelum berangkat ke luar negara terdapat pelbagai persiapan yang perlu dibuat disediakan agar perjalanan berjalan lancar. Namun ramai yang terlupa untuk memeriksa semula barang yang dibawa mereka saat berada di pintu pelepasan kapal terbang. Sebenarnya, tindakan memeriksa semula beg boleh menyelamatkan diri daripada kebrangkalian yang negatif.

Baca : Wanita Kongsi Peristiwa Ngeri Di Lapangan Terbang, Kanak-Kanak Jadi Fokus Utama

Demikianlah pengalaman yang dikongsikan oleh seorang gadis apabila dia menyedari begnya telah diselit dengan beberapa keping tuala wanita yang mencurigakan. Menurut Husna, ketika itu dia telah tiba di KLIA untuk menaiki flight ke Melbourne.

Apabila sudah transit di hotel sekitar KLIA, Husna sekeluarga terus ke pintu pelepasan 3 jam lebih awal untuk mengelakkan sebarang masalah dengan visa.

Sebelum masuk departure, aku tergerak nak satukan semua barang

Ketika Husna mahu menyatukan semua barangnya, dia mendapati terdapat bungkusan plastik mencurigakan yang berisi tuala wanita di bawah stroller anaknya. Awalnya, dia beranggapan tuala wanita itu milik adik-adiknya.

Brand pad tu, adik-adik dan aku tak pernah pakai

Dalam keadaan bergegas memasuki pintu pelepasan, mereka mengambil keputusan untuk membuang terus bungkusan mencurigakan tersebut tanpa membukanya langsung.

Alhamdulillah selamat masuk gate

Setibanya di Melbourne, Husna dan suami mula mengingati semula saat mereka menerima bungkusan misteri di KLIA. Meskipun tidak mengetahui isi sebenar dalam tuala wanita itu, mereka bersyukur kerana bertindak membuangnya. Boleh jadi, ia mengandungi d4dah dan dari situ, pelbagai kemungkinan boleh terjadi.

Call adik-adik…katanya pad itu bukan mereka punya…tak ada beli pad pun

Husna lega kerana dia tergerak memeriksa semua barang sebelum memasuk pintu pelepasan. Mungkin memang ada orang yang sengaja meletakkan bungkusan misteri itu di celahan barang-barangnya.

Berhati-hati ketika di airport

Kadang-kadang kita kalut nak shopping je

Sumber : Facebook Husna Nabilah Shukeri

[instagram-feed]