Semasa

“Nak Jadi Jurusolek Lah. Fedup Jadi…”-Tweet Lelaki Ini Dapat Perhatian Netizen

Untuk menjadi seorang jurugambar seseorang perlu ada satu kemahiran yang tidak ada pada orang lain. Untuk mendapatkan gambar yang berstail, banyak latihan praktikal diperluk4n untuk mengendalikan setiap komponen yang ada pada kamera dan mengetahui fungsi-fungsinya. Kemahiran itu yang paling mahal dibayar bagi mendapatkan hasil gambar yang cantik dan unik untuk dijadikan kenangan pada masa hadapan.

BACA: Lucu 6 Aksi Mencuit Hati Photographer Demi Untuk Dapatkan Gambar Terbaik No 4 Paling Win

Gambar sekadar hiasan

Itulah apa dikongsikan oleh seorang lelaki di Twitter yang fed up untuk menjadi jurugambar apabila ada pelanggan berkira tentang harga yang ditetapkan apabila cuba memenuhi permintaannya untuk satu-satu event.

Tweet  lelaki ini dibuat selepas dia telah retweet kapsyen yang dimuat naik oleh seorang jurusolek terkenal tentang harga solekan yang ditetapkan mengikut kawasan tertentu dan beranggapan kerjaya sebagai jurusolek lebih menguntungkan.

Walaupun tweet tersebut hanyalah gurauan semata-mata, kebanyakan netizen bersetuju dengan apa yang dikatakan oleh lelaki ini tentang kemahiran yang ada pada seorang MUA dan jurugambar.

Jurusolek make up tak cantik, jurugambar kena extrajob edit

Beli make up mahal tapi hujung hari cuci muka juga

Ambil gambar lawa-lawa ni bukan senang

Sumber: Twitter IrfanDzahier

like
love
haha
wow
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.