Hiburan Inspirasi

“Nak Berubah Jadi Baik Pun Susah, Nak Istiqomah Lagilah Susah!” – Yatt Hamzah

Untuk berubah, semua orang boleh berubah. Cuma bezanya pilihan individu itu sendiri sama ada untuk berubah kepada kebaikan atau keburukan. Persekitaran juga memainkan peranan penting dalam mempengaruhi setiap keputusan yang dibuat untuk berubah. Jika tersilap langkah, maka seseorang itu boleh terus h@nyut dengan dunia yang melalaikan sehingga mendatangkan kemudaratan kepada dirinya sendiri.

BACA : “Kalau Saya Baik, Saya Tak Pakai Macam Ni”-Fouziah Gous Berusaha Untuk Berubah

Begitulah apa dikongsikan melalui laman Instagram milik pelakon Yatt Hamzah apabila ramai yang bertanyakan bagaimana dia boleh terus istiqomah selepas berhijrah lebih-lebih lagi berada dalam dunia hiburan.

“Nak Berubah Jadi Baik Pun Susah, Nak Istiqomah Lagilah Susah”

“Tak sayang ke dunia glamour?”

Berubah kerana Allah semata2..bukan sebab lain

Namun, Yatt bersyukur kerana Allah masih menyayanginya dan membantu hamba-hambaNya yang betul-betul nekad untuk berubah ke arah kebaikan. Bagi yang mahu berubah, tidak boleh ada tujuan lain melainkan hanya untuk Allah S.W.T.

Nak berubah tak mudah..buat sikit2 tapi kekalkan

Tambahnya, untuk berubah juga seseorang perlu mencari sahabat yang s0leh dan s0lehah walaupun tidak ramai. Jika dah jumpa sahabat sebegini, jaga mereka sebaiknya sampai bila-bila dan jangan lepaskan. Hal ini kerana kebaikan-kebaikan yang lain akan menyusul satu per satu dengan izin Allah.

Jangan pernah mengalah

Doakan kita semua kuat untuk berubah jadi lebih baik

Sumber : Instagram yatthamzah_suci

[instagram-feed]